Gulácsi őrület a Leeds ellen: 11-est védett, hősként ünneplik

Gulácsi Péter fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a Leeds United ellen a Herefordban. A magyar kapus kivédett egy tizenegyest és több óriási védést is bemutatott, a kiscsapat pedig óriási meglepetésre hazai pályán, telt ház előtt 2-0-ra legyőzte a liga egyik sztárcsapatát. Gulácsi az egész mérkőzésen hihetetlen magabiztossággal tette a dolgát, a találkozó végén a szurkolók felállva, vastapssal köszönték meg remek teljesítményét, a meccs végén pedig a mezőny legjobbjának választották.

Gulácsi Péter második herefordi mérkőzésén is kezdőként lépett pályára és a Bikáknál bemutatkozott a szintén a Liverpooltól érkező Godwin Antwi is, akit az utolsó pillanatban igazoltak le herefordiak. A fiatal tehetség edzés nélkül kapott helyet a kezdőcsapatban, így Gulácsira egyáltalán nem várt könnyű mérkőzés az összeszokatlan védelem miatt a liga egyik sztárcsapata ellen.

A Leeds ennek megfelelően be is kezdett, Dickinson már a második percben megkínálta Gulácsit távolról, ám a magyar kapus remek védéssel tisztázott. A Hereford azonban fokozatosan magára talált és a félidő közepére komoly helyzetekig is eljutott, ám a Leeds támadásaiban is benne volt a veszély, főleg a szinte a fél Premier League által megkörnyékezett tehetség, Fabian Delph játszott nagyon veszélyesen a vendégektől.

A 35. percben Gulácsi óriásit védett, Robinson próbálkozásánál már gólt láttak a leedsi szurkolók, ám a magyar kapus egy fantasztikus vetődéssel tisztázni tudott. Egy perccel később igazi hőssé vált a magyar hálóőr, ugyanis kivédte Trundle büntetőjét. A tudósítások ezután a megmozdulása után már Herefordi Hősként aposztrofálták a magyar kapust. Három perccel később tovább nőtt a hazai szurkolók eufóriája, ugyanis Myrie-Williams megszerezte a vezetést a Herefordnak.

A fordulás után érthetően a Leeds lépett fel támadólag, Gulácsinak háromszor is közbe kellett avatkoznia, ám mindannyiszor magabiztosan védett. A 63. percben szinte felrobbant a Hereford stadionja, ugyanis Gulácsiék megduplázták előnyüket. Egy szabadrúgást követően Brandy talált a hálóba közelről, a gólpasszt éppen a Liverpooltól érkező Antwi adta. Rögtön ezután ismét Gulácsi volt munkában, a magyar kapus egy bal sarokra tartó lövést védett remek mozdulattal.

A folytatásban hiába igyekezett a Leeds, a Hereford védelme szilárdan állt a lábán, az újonnan érkező Antwi óriási stabilitást adott a kiscsapat hátsó alakzatának. A lefújásig már nem változott az eredmény, így Gulácsiék fantasztikus sikert értek el, hiszen a liga egyik sztárcsapatát sikerült legyőzniük. A magyar kapus fantasztikus teljesítményt nyújtott a Herefordban, a mérkőzés után a szurkolók felállva, vastapssal köszöntötték.

A Leeds 2-0-s vereségével elképzelhető, hogy el is úsztak a feljutási álmai, Gulácsiék azonban újabb lépést tettek a bentmaradás felé. Amióta a magyar kapus őrzi a kiscsapat hálóját, két meccsen hat pontot szereztek a Bikák. A Liverpooltól érkező fiatal magyar tehetség még egy óriási elismerést is bezsebelt, ugyanis a BBC közvetítését nyomon követő szurkolók a mezőny legjobbjának is megválasztották.

Hereford-Leeds United 2-0

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: gulácsi