Huszti lehet a Zenit esze a Stuttgart ellen


Szerdán este tétmeccsen is bemutatkozhat a Zenit Szentpétervár együttesében Huszti Szabolcs. Az orosz sztárcsapat az UEFA-kupa legjobb 32 csapata között a Stuttgarttal találkozik a párharc első mérkőzésén, és a jelek szerint a télen a Hannovert otthagyó magyar középpályás lehet a sorozat címvédőjének esze, ugyanis Dick Advocaat vezetőedző szerint elsősorban a támadások szervezése lesz a feladata új csapatában.

Természetesen a német sajtó is kiemelten foglalkozik a találkozóval, a Kicker nevű szaklap internetes változata egyenesen Husztival harangozza be a találkozót. A portál szerint az ex-hannoveri szélsőnek lendületből sikerült helyet követelnie magának új csapatában és nagy hasznára lehet a Zenitnek. Dick Advocaat, az orosz csapat trénere a meccs előtti sajtótájékoztatóján azt is elárulta, mit vár a magyar légióstól.

- Huszti támadó szellemű középpályás, de a középpálya bármelyik részén megállja a helyét. Elsősorban a támadások szervezése, segítése lesz a feladata - mondta a holland szakember a sajtókonferencián.

Természetesen a másik fél, a Stuttgart sem feltartott kézzel lép majd pályára Husztiék ellen, ezt bizonyítja Markus Babbel vezetőedző nyilatkozata is.

- A címvédő ellen játszunk, ami egyértelműen nem könnyű feladat. Azonban biztos vagyok benne, hogy ha gyorsan és agresszíven futballozunk és kihasználjuk a lehetőségeinket, akkor továbbjuthatunk - mondta a svábok élén bajnoki meccsen még veretlen Babbel a Stuttgart honlapján.

A fiatal szakember úgy véli, hogy a Zenit az Arsenalhoz távozó Andrej Arsavin nélkül is nagyon jó csapat, így kemény párharcra van kilátás.

UEFA-kupa, a legjobb 16 közé jutásért:

Szerda:

18:00 Dinamo Kijev-Valencia
18:15 Zenit Szentpétervár-Stuttgart
18:30 Olympiakos-St Etienne
20:00 Aston Villa-CSZKA Moszkva
20:35 Bremen-AC Milan
20:45 Bordeaux-Galatasaray
20:45 Nijmegen-Hamburger SV
20:45 PSG-Wolfsburg
20:45 Sampdoria-Metalist Kharkiv
21:00 Aalborg-Deportivo La Coruna
21:45 Braga-St. Liege

Csütörtök:

18:00 Lech-Udinese
19:45 Shakhtar-Tottenham
20:05 FC Köbenhavn-Manchester City
20:45 Fiorentina-Ajax
20:45 Marseille-Twente

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti