Király bemutatkozott a Leverkusenben

Bemutatkozott a Bayer Leverkusen együttesében Király Gábor. A téli szünetben az angol másodosztályú Burnley-től érkező korábbi válogatott kapus a lengyel Legia Varsó elleni felkészülési mérkőzésen húzhatta először magára a Bayer mezét és a 2-2-re végződő találkozón magabiztos teljesítménnyel bizonyította be, hogy lehet rá számítani.

A Leverkusen csaknem teljes csapattal állt fel a Legia ellen, az első keret kevesebb lehetőséget kapó játékosai mellett ott volt a kezdőben például a görög Angelosz Hariszteasz is. A lengyeleknél a brazil származású, ám már lengyel állampolgár Roger Guerreiro nevét érdemes említeni, aki a tavalyi Európa-bajnokságon is szerephez jutott.

A Leverkusen hivatalos honlapjának beszámolója szerint Királynak az első félidőben nem sok dolga akadt, ám azt a keveset is imponáló magabiztossággal oldotta meg. A Bundesligás csapat az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, a 10. percben Haggui, a 41.-ben pedig Hariszteasz volt eredményes.

A második félidőben aztán átvette az irányítást a Legia, és a meccs végén ki is egyenlített. Előbb a 85. percben Iwanski talált a hálóba egy 18 méteres szabadrúgásból, majd az utolsó percben ugyanő volt eredményes tizenegyesből. Király a gólokról nem tehetett, a többi dolgát azonban hiba nélkül oldotta meg.

Bayer Leverkusen-Legia Varsó 2-2

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: király