A Zenit mestere: Huszti még a talajt is legyűrte

Dick Advocaat, a Zenit holland mestere csapata Stuttgart elleni 2-1-es sikerét követően nem győzte méltatni a gárda új játékosait, köztük a magyar válogatott erősségét, Huszti Szabolcsot. A szakember kiemelte, a szélső annak ellenére játszott remekül, hogy a pálya arra tulajdonképpen alkalmatlan volt.

Mint arról korábban a pepsifoci.hu beszámolt, Huszti Szabolcsnak két perc kellett első tétmeccsen szerzett góljához Szentpéterváron, egy kipattanót már a meccs legelején Lehmann kapujába pofozott. A magyar légiós a csata további részében is tarthatatlannak bizonyult, hajrában történt lecserélésekor vastapssal búcsúztatta a közönség.

Dick Advocaat, a Zenit trénere sem fukarkodott a dicséretekkel, sem, ami csapatát, sem ami az első találatot összehozó két újoncot, Szemsovot és Husztit illeti.

– Annak ellenére, hogy ez volt az első tétmeccsünk idén, ráadásul nem voltak túl jók a körülmények sem, elégedett vagyok azzal, ahogyan csapatom játszott. Nem hiszem, hogy védekezésben gyengék lettünk volna, és a kapusommal is meg voltam elégedve. Ami az újakat illeti, Husztit és Szemsovot, róluk csak a legjobbakat tudom elmondani. Mindketten nagyszerűen futballoztak, és tették mindezt annak ellenére, hogy a pálya talaja nem éppen volt alkalmas a látványos játékra. Nem lesz egyszerű a visszavágó, örülök, hogy jön a meccsre Nyikolaj Valujev is, így biztosan nem maradunk támogatás nélkül, ő majd ellensúlyozza a hazai drukkerek Stuttgartnak nyújtott segítségét – tréfálkozott kicsit a holland.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti