Gera és a Fulham sem tudta megállítani a Manchestert


Országos egyesnek tűnt és a jóslatoknak megfelelően sima lett a Manchester United-Fulham elhalasztott angol bajnoki pótlása. A Gera Zoltánt a hajráig a soraiban tudó vendégcsapat csak ritkán tudott egyenrangú ellenfele lenni a világ egyik legjobb csapatának és a végén sima, 3-0-ás vereséggel a tarsolyában vonulhatott le az Old Trafford gyepszönyegéről. A magyar középpályás csapata jobb teljesítményt nyújtó játékosai közé tartozott.

A kezdőként jelölt Gera szinte egyedüliként volt képes megtartani és megjátszani a labdákat a középpályán, de nem akadt méltó társa a londoni csapatban. Sőt, a vendégek legnagyobb helyzete is a magyar válogatott csapatkapitány hathatós közreműködésével alakult ki a hazai kapu előtt: levágódó lövése után Zamora pöckölése végül mellé szállt. Gerát a 86. percben hozta le Roy Hodgson.

A vendégek vesztét azonban végül nem a középpályások és a csatárok passzivitása, hanem a védelem és a kapus bizonytalankodás Schwarzer kapus a okozta.

Az ausztrál portás Scholes távoli bombájánál sem állt a helyzet magaslatán (bár tény, hogy kellemetlenül csapódott a vörös hajú United-ikon lövése), de a második gólnál Hughes-zal együtt addig szerencsétlenkedett amíg az amúgy a helyzetek elpuskázásában jeleskedő bolgár Berbatov be nem pöccintette a labdát.

A harmadik gól előtt a norvég Haageland csak bámulta, ahogy a sérüléséből felépült, egy perccel korábban beállt Wayne Rooney közelről betalál, így a sok védelmi hiba végül súlyos vereséget eredményezett a Fulham számára a játékban és fejben is gyorsabb MU ellen.

A Manchester United zsinórban tizedik tétmeccsét nyerte meg és tizenegyedik tétmeccsét az Old Traffordon. Tizenhárom fordulóval a vége előtt már ötpontos a Vörös Ördögök előnye, a március 14-i, Liverpool elleni csúcsrangadó tehát akár végképp eldöntheti a bajnoki cím sorsát.

Manchester United - Fulham 3-0 (Scholes 12., Berbatov 30., Rooney 63.)

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: gera