Huszti góllal és győzelemmel mutatkozott be a Zenit közönségének - videó!


Huszti Szabolcs góllal debütált a Zenit Szentpétervár együttesében tétmeccsen is. A válogatott középpályás a második percben vette be a Stuttgart kapuját, nagyban hozzájárulva csapat 2-1-es győzelméhez az UEFA-kupában a legjobb 16 közé jutásért folyó küzdelemben. Huszti orosz mérlege elképesztő: három mérkőzésen két gól és egy assziszt.

Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a télen szerződtetett Huszti Szabolcs egy lecsorgó labdát közelről a hálóba jutatott, vezetéshez juttattva ezzel a Zenitet, örült is a kilátogató 25 ezer szurkoló a keddi napon, amikor Advocaat sajtótájékoztatót tartott a Stuttgart elleni mérkőzéssel kapcsolatban, az egyik orosz újságíró honfitársunk iránt érdeklődött: ki is ő, és mit várhatnak tőle a rajongók – érkezett a csattanós válasz a játékostól.



A folytatásban Gomez révén egyenlítettek a németek az első negyedóra végén, de a csapatkapitány Timoscsuk még a félidő vége előtt bebombázta a labdát Jens Lehmann kapujába.

A második felvonás második percében ismét villant Huszti: egy nagyszerű csel után majdnem gólt lövetett Pogrebnyakkal, azonban Osorio az utolsó pillanatokban menteni tudott. Pár momentummal később ismét a magyar középpályás veszélyeztetett, de Boulahrouz belelépett lövésébe, mely után a Ferencvárosban nevelkedő játékos fájlalta ugyan a talpát, de folytatni tudta a játékot, és Progrebnyak mögé felhúzodva segítette a támadásokat. A hazaiak jártak közelebb a győztes találat megszerzéséhez, de Lehmann az utolsó pillanatban csípte el a labdát a kilpő Huszti elől.

A 88. percben, vastaps közepette lecserélt Huszti Szabolcs a mezőny egyik legjobbja volt és gólveszélyesen is játszott. Válogatott középpályásunknak elképesztő az zenites mérlege: három mérkőzésen lépett eddig pályára, a Vojvodina ellen győztes találatot jegyzett, a Khimki ellen gólpasszt adott, majd ma tétmérkőzésen is bevette az ellenfél kapuját.

Zenit – Stuttgart 2-1 (Huszti 2., Timoscsuk 48. ill. Gomez 15.)

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti