UEFA-kupa: Babosék otthon véreztek el


Meccsdömping volt ma az UEFA-kupában, ebből Babos Gábor és NEC Nijmegen sem maradhatott ki. A holland csapat hazai pályán fogadta a Hamburgot, és szenvedett 3-0-ás vereséget egy olyan találkozón, ahol a bíró is ápolásra szorult, miután egy pénzérmével fejbedobták. Ahogy arról már beszámoltunk, Erwin Koeman élőben tekintette meg a mérkőzést, hogy lássa, milyen formában is tért vissza sérüléséből Babos Gábor.

Babos Gábor remekül védett az első félidőben, egészen a 41. perceig: szabadrúgáshoz jutott a Hamburg, és a középrekanyarodó labdába vagy beleért Silva – ez esetben lesgólról lenne szó -, vagy a berobbanó játékos megzavarta a magyar kapust de tény, Trochowski lövése valamilyen úton-módon kikötött a NEC kapujában. Fel sem ocsúdtak a nézők, amikor Silva már valóban eredményes volt – tíz méterre kaputól négy (!) hazai védő között kapta a passzt.

A második felvonásra is Hamburg jött ki harapósabban, a védőknek rögvest a gólvonalról kellett kivágniuk a labdát. Ezután jött a találkozó legérdekesebb jelenete: a játékvezető épp rendet tett a játékosok között, amikor a szurkolótérről fejbedobták egy pénzérmével. A sporit ezután pár perces ápolásnak kellett alávetni, mivel felszakadt a halántékánál a bőr, de tovább fújta a sípot.

A németek is tovább nyomtak, és Olic góljának köszönhetően idegenben arattak 3-0-ás győzelmet, minden bizonnyal eldöntve a továbbjutás sorsát.

NEC – Hamburg 0-3 (Trochowski 41., Silva 44., Olic 75.)

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: babos