A kis-Stieber feljebb lépett az Aston Villánál


Nagy elismerés érte Stieber Andrást: az Aston Villa középpályása a legutóbbi fordulóban fiatal kora ellenére az U18-as gárda helyett a junior csapatban kapott lehetőséget. Stieberre ráadásul nem is akármilyen ellenféllel szemben számítottak az idősebbek között: ifjú reménységünk az Arsenal ellen debütált.

- A szokásos délelőtti U18-as edzést követően éppen a cipőmet indultam letakarítani, amikor odajött hozzám a junior csapat trénere, és egyik társammal együtt arra kért bennünket, hogy igyekezzünk átöltözni, illetve megebédelni, mert a nap folyamán még komoly feladat vár ránk: az esti mérkőzésen számít ránk - mesélte a pepsifoci.hu-nak Stieber András.

Az Aston Villa ifjú reménysége végül nem csak, hogy keretbe került, de pályára is lépett az Arsenal elleni rangadón.

- Nagy örömömre nem csak hogy leülhettem a junior csapat kispadjára, de a találkozó hajrában lehetőséget is kaptam. Tizenkét percet töltöttem a pályán, amelyet igyekeztem is kihasználni, és jó, pontos passzokkal segíteni a csapatomat. A mérkőzés végül gólnélküli döntetlennel zárult - folytatta a pepsifoci.hu-nak a középpályás, aki a nagy előrelépés ellenére tisztában van vele, hogy a mostani lehetőség még nem jelenti azt, hogy rövid időn belül véglegesen "feljebb" kerülhet.

A juniorgárdában nálam 2-3, sőt nem ritka esetben 4 évvel idősebbek szerepelnek, illetve van természetesen jónéhány felnőtt "visszajátszó" is. Mindez azt is jelenti, hogy – mint ahogyan az együttes edzője is mondta – nagyobb iram, illetve küzdelem folyik a pályán, ehhez pedig még tovább kell erősödnöm. A reális célom tehát továbbra is az, hogy a mérkőzésről mérkőzésre a tőlem telhető legjobbat nyújtsam az U18-as csapatban, később pedig teljesítményemmel kiérdemeljem az újabb lehetőséget a juniorok között.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: stieber a.