Gyepes riválisa: Elfogadom, hogy át kell adnom a helyemet a magyar védőnek

Térdsérülését követően várhatóan a hétvégi bajnoki fordulóban vissztérhet a Cardiff Citybe Gyepes Gábor. A magyar kényszerpihenője alatt az őt helyettesítő Darren Purse nem lepődne meg, ha Gyepes azonnal a kezdőcsapatban kapna helyet, hiszen úgy véli, riválisa megérdemli a bizalmat.

- Realista vagyok, így teljes mértékben fel vagyok rá készülve, hogy felépülését követően Gábor visszaveszi tőlem a helyét - nyilatkozta a Wales Online-nak Darren Purse, aki az Arsenaltól elszenvedett 4-0-ás vereség alkalmával igyekezte pótolni Gyepest a Cardiff City védelmében. - Purse hozzátette, a helyzet akkor sem lenne másként, amennyiben a magyar hiányában legyőzték volna az Ágyúsokat.

Korábban ugyan felmerült, hogy Gyepes esetleg már az Arsenal ellen visszatérhet pályára, Purse szerint azonban a későbbi esetleges következmények miatt helyes döntés volt még néhány nap pihenőt adni riválisának.

- Gábornak olyan 50%-nyi esélyes volt a londoniak elleni játékra, a térdín-sérülésekkel azonban jobb óvatosnak lenni. Amennyiben a játékos a kelleténél korábban erőltetni a visszatérését, az komoly károkat okozhat, ami pedig még hosszabb kényszerpihenőt jelenthet.

- Tisztában vagyok vele, hogy hacsak sérülés vagy eltiltás miatt nem esik ki valaki a védelmünkből, igencsak korlátozottak az esélyeim a csapatba kerülésre - folytatta Purse. - Nem panaszkodhatok azonban, hiszen Gábor, illetve Roger egyaránt remek teljesítményt nyújtanak.
Purse szerződése egyébként a nyáron lejár a walesi együttesnél.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: gyepes