Kovácsot vinné a Rosenborg, de Norvégia legjobbja nem eladó


Skandinávia sztárcsapata, a norvég Rosenborg ötmillió koronát is megadna Kovács Péterért, a magyar jelenlegi együttese, az Odd Grenland azonban még ennyiért sem hajlandó lemondani előző szezonbeli gólkirályáról, mondván, Norvégia legjobb támadója nem eladó.

Az előző szezonban a csapata feljutásához 22 góllal hozzájáruló, és ezzel egyben a másodosztályban gólkirályi címet szerző Kovács Pétert Skandinávia egyik legnevesebb csapata, a norvég Rosenborg is szívesen látná soraiban.

- Hallottam róla, hogy vannak irántam érdeklődő klubok, mindez pedig természetesen igen jól eső érzéssel tölt el, hiszen teljesítményem elismerése. Az viszont meglepetésként ért, hogy a Rosenborg is felfigyelt rám. Skandinávia legnagyobb klubjáról van szó, így érthető módon elgondolkodtató az ajánlata. Ugyanakkor remekül érzem magamat jelenlegi együttesemnél.

A húszszoros bajnok Rosenborg azért is érdeklődik Kovács iránt, mert a klub „sztárjátékosa”, Steffen Iversen meglehetősen gyakran küzd sérülésekkel.

- Nagy kérdés, hogy cserének lenni a Rosenborgnál vajon jobban megéri-e, mint állandó, meghatározó játékosnak az Oddnál. Természetesen játszak akárhol is, mindig küzdök a kezdőcsapatba kerülésért, viszont valóban remekül érzem magam az Oddnál. Minden egyes napon örömmel megyek edzésre, nagyszerű csapatunk van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, márpedig ez rengeteget jelent a számomra – mondta a 31 esztendős Kovács.

Norvég lapértesülések szerint a Rosenborg ötmillió koronát ajánlott a magyar támadóért, akinek jelenlegi együttese, az Odd Grenland azonban egyértelmű nemmel válaszolt az amúgy magas összegre, mondván, Norvégia legjobb (!) támadója nem eladó.
– Semmi kétség nem férhet hozzá, hogy Kovács a norvég bajnokság jelenlegi legjobb támadója, aki nem eladó - jelentette ki Dag-Eilev Fagermoen, az Odd edzője, hozzátéve, Kovács erőssége amellett, hogy folyamatosan leköti az ellenfél védőinek figyelmét, az is, hogy igen ritkán sérült.

Kovács szerényen reagált a dicsérő szavakra.
- Nem az én hatásköröm eldönteni, hogy a legjobb vagyok-e, mindenesetre nagyon köszönöm a bókot.

Kovács Pétert szerződése 2010-ig köti az Odd Grenlandhoz.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: kovács