Husztiék kettős győzelemmel jutottak tovább

Kettős győzelemmel jutott az UEFA-kupa legjobb 16 csapata közé a Huszti Szabolccsal felálló Zenit Szentpétervár együttese, miután az első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágón is 2-1-re győzte le a Stuttgartot. A magyar középpályás döntő érdemeket szerzett csapata vezető góljában, és végig lendületesen játszott.

Huszti Szabolcs a kezdőcsapatban kapott helyet a Zenitben, a két csapat pedig óvatosan kezdte a találkozót. Mindkét együttes jól megszervezte a védekezését, ennek is volt betudható, hogy szinte alig akadt lehetőség a kapuk előtt. A játékot rengeteg bedobás szakította meg. A 13. percben aztán Zirjanov vállalkozott lövésre, majd Huszti kínálta meg jó 30 méterről Lehmannt, aki biztosan védett. Kisvártatva Hilbert futott le a baloldalon az alapvonalig, majd középre tette a labdát, amit Anyukov az utolsó pillanatban tudott menteni Khedira elől. Többet támadott a Stuttgart, ám a jól védekező zenit kapujára nem tudott igazán komoly veszélyt jelenteni.

Az első félóra végén aztán előbb Gomez hagyott ki egy helyzetet, majd az ő továbbfejelt labdájából Cacau találta el a jobb kapufa tövét 12 méterről. Három perc múlva Danny passzolt Anyukovhoz, aki középre tette a labdát, de a VfB védői az utolsó pillanatban tisztázni tudtak. A Zenit aztán a lélektanilag talán legjobb pillanatban, a szünet előtt pár perccel megszerezte a vezetést. Az egyébként is aktívan és jól játszó Huszti indította a jobbszélen Dannyt, aki az alapvonalról középre adott, az érkező Szemsov pedig kapásból, Lehmann mellett a jobb alsóba helyezett.

A fordulás után rögtön Huszti került helyzetbe, Danny passza után a tizenhatoson belülről, mintegy hét méterről kisodródva lőtt a kapu fölé. Ezután kissé felpörgött a Stuttgart, de helyzetig csak az 57. percben tudott eljutni, ekkor Gomez egy egyéni alakítás után 20 méterről lőtt, Malafejev magabiztosan hárított. A Zenit ezt követően tudatosan elkezdte lassítani a játékot, kevés teret hagyva a sváboknak. Huszti a 66. percben egy rossz ütemű becsúszást követően sárga lapot kapott, majd a 73. percben Dick Advocaat lecserélte.

A magyar középpályás döntő érdemeket szerzett csapata vezető góljában, és azon kívül is lendületesen, hasznosan játszott, lehozatalában vélhetően korábbi sérülése is szerepet játszott. A 80. percben aztán egyenlített a Stuttgart. Danny vesztett labdát, amivel Gebhart indult meg a kapu felé, a tizenhatosnál lerázott három védőt, és hét méterről a kapuba lőtt. A németeknek tíz percük maradt arra, hogy kiharcolják a hosszabbítást, de az orosz védelem stabilan állt a lábán, sőt, Danny a 84. percben egészen az alapvonalig gyalogolt, középre tett labdáját azonban kirúgták a védők.

Két perccel később aztán végleg eldőlt a csata. Deniszov indította a szélen menetrend szerint érkező Dannyt, aki középre passzolt, Lehmann teljesen érthetetlen módon kifutotta senki földjére, a középen érkező Fajzulin pedig az üres kapuba továbbított. A középpályás aztán a 92. percben még a kapufát is eltalálta, de az eredmény már nem változott, Husztiék kettős győzelemmel léptek tovább.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti