Dzsudzsák: Remek kapásgól és sérülés - videó!

Dzsudzsák Balázs találata ellenére 3-2-es vereséget szenvedett a PSV Eindhoven hazai pályán a Heerenveen ellen a holland bajnokságban. A magyar középpályás egy remek kapáslövéssel kiegyenlített az első félidőben, a szünet után viszont egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni.

A meccset a hazai pályán játszó PSV kezdte aktívabban, Dzsudzsák többször is megverte emberét a szélen, beadásai azonban kezdetben pontatlannak bizonyultak. A meccs első igazi ziccere aztán a Heerenveen előtt adódott, a szokásos szívecskés mezükben pályára lépő látogatók csatára, Paulo Henrique egy szép lövőcsel után helyezett Isaksson kapujába.

A bekapott gól után hamar egyenlíthettek volna az eindhoveniek, Afellay azonban egy az egyben nem tudott túljárni Vandenbussche eszén. A 26. percben már ő sem tudott hárítani, Amrabat jobb oldali beadását a hosszún érkező Dzsudzsák belsőzte kapásból, okosan a bal alsó sarokba. Öt perc múlva már a bajnoki címvédőnél volt az előny, Simons kotort be egy kapusról elé csorgó labdát.

Az öltözőben mintha lassítót vettek volna be a hazai játékosok, olyan bizonytalanul kóvályogtak a pályán az első percekben. Ennek eredményeként azonnal egyenlített a Heerenveen, a kapitány, Simons hibáját kihasználva újra Paulo Henrique volt eredményes.

A bekapott találat nem ébresztette fel a PSV-t, a Heerenveen kis híján megfordította a meccset Kalou zseniális egyéni alakítása után. Egészen a lefújás előtti pillanatokig úgy tűnt, iksz lesz az ütközet vége, a 91. percben azonban Culina egy lerántásért piros lapot, a vendégek pedig büntetőt kaptak, amit Danijel Pranjic gólra is váltott, így a kék-fehérek 3-2-es győzelemmel távoztak a Philips-stadionban.

Dzsudzsák Balázs az utóbbi időben megszokottaknak megfelelően csapata egyik legjobbjának bizonyult. Gólja mellett az egész ütközet során érvényesítette gyorsasági és technikai fölényét a vendégek jobbhátvédjével szemben, több veszélyes beadásra is futotta erejéből. A találkozó elején rögtön összeszedett egy kisebb sérülést, hatvan percig bírta ezzel együtt is, egy óra elteltével le kellett cserélni, azonnal ápolták a kispad mellett.



PSV Eindhoven – Heerenveen 2-3 (Dzsudzsák 26., Simons 31. ill. Paulo Henrique 15., 51., Pranjic 91. – 11-esből)

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: dzsudzsák