Hajnal lerúgása miatt háborog a sajtó

A Dortmund és a Hoffenheim összecsapása után a kritikák kereszttüzébe került Herbert Fandel, a mérkőzés játékvezetője. A sporttársnak elsősorban azt róják fel, hogy a csata 4. percében nem kapta elő a piros lapot, amikor Selim Teber durván combon talpalta Hajnal Tamást.

A 0-0-ra végződött összecsapás elején a Hoffenheim futballistái többször is földre vitték Hajnal Tamást, a szabálytalanságok közül kiemelkedik Selim Teber gaztette, aki szakemberek egybehangzó véleménye szerint egyből piros lapot érdemelt volna, amiért igen durván combon talpalta a magyar irányítót. A kék-fehérek vétkes futballistája a Bildnek adott rövid nyilatkozatában visszautasította a szándékosságot, légiósunk pedig igen érdekes részleteket osztott meg.

– Azon nem kell vitatkozni, hogy igen kemény belépő volt. Utána viszont Fandel azonnal mondta nekem, hogy Teber a labdát is elérte.
A játékvezető javára írandó, hogy a lefújás után elismerte hibáját.

– Minél gyakrabban látom a jelenetet a televízióban, annál inkább piros lesz az a lap. Nagyon mérges vagyok, mert sajnos hibáztam.

Fandelt emellett a két kiállítás miatt is élesen kritizálják. A jelenleg legjobbnak tartott német játékvezető a csata hajrájában a törlesztő Tobias Weisnek piros, a tömegjelenetek kirobbantásában érintett, és némileg rá is játszó Kehlnek sárga lapot, utóbbit azonban a második ilyen színű lappal le kellett küldenie.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: hajnal