Oroszország: Huszti pihent, Némethtől sokat várnak


Javában készül az orosz bajnokság rajtjára a Zenit Szentpétervár és a Tom Tomszk. Huszti Szabolcs és Németh Norbert csapata közül előbbi a magyar középpályás nélkül ütötte ki dán ellenfelét, míg a szibériai klubnál már nagyon várják a Vasastól érkezett irányító bemutatkozását, akiben a kreatív erőt látja a gárda szakvezetője.

A Zenit a vasárnapi, Szpartak Moszkva elleni bajnoki rajt előtt még az UEFA-kupában is érdekelt, csütörtökön az Udinese otthonába látogatnak a péterváriak. A Zenit már ennek jegyében lejátszotta utolsó spanyolországi edzőmérkőzését, a dán Viborg ellen simán, 4-0-ra győzött az orosz gárda Marbellán. Akárcsak az örmény Mika, úgy a skandinávok ellen sem lépett pályára a sérüléssel bajlódó Huszti Szabolcs, akinek így a csütörtöki játéka is kérdéses lehet. Az esetleges fejleményekről természetesen azonnal beszámolunk.

Zenit - Viborg 4-0 (Denisov 39., Sirokov 63., Pogrebnyak 64., Fatih Tekke 71.)

Tomszkban már nagyon várják az első forduló küzdelmeit, azon belül is Németh Norbert bajnoki bemutatkozását, a magyar középpályástól nem csak a szurkolók, de a gárda szakvezetője, Valerij Nepomniascsij is sokat vár.

- Németh képes lehet a csapat irányítására, ami már a szocsi edzőtáborban is kiderült. Wagnerrel és Dzagojevvel együtt ő képviseli a csapat kreatív erejét – fogalmazott az ősz mester, aki először vasárnap, a Krilija Szovjetov ellen küldheti csatába csapatát és talán a Vasastól igazolt gólerős középpályást is.

A harmadik oroszországi magyar légiós, Gaál Miklós és csapata, az Amkar Perm szombaton látja vendégül a Rosztovot a liga nyitófordulójában.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti, németh