A riválisnak elege van Fülöpből és a kispadból

Fülöp Márton riválisa nem titkolja csalódottságát. Craig Gordon a magyar hálóőr elmúlt időszakban nyújtott teljesítménye miatt nem csak a Sunderland kezdő tizenegyéből szorult ki, de a skót válogatottból is. A sérülése után a helyét visszaszerezni képtelen Gordon szerint klubcsapatában két elsőszámú kapus vetélkedik.

- A Blackburn elleni visszatérésemet követően bíztam benne, hogy sikerül tartósan bennragadnom a kapuban, ám sajnos csalódnom kellett - vallotta be Fülöp Márton riválisa a Chronicle Live-nak.

A korábban a Hearts együttesét erősítő Craig Gordonra 2007 nyarán brit rekordösszeget jelentő 9 millió fontot áldozott a Sunderland, és a skót válogatott szereplése nem is volt kérdéses az angol gárdában, egészen addig, míg bokasérülést nem szenvedett, és a helyén Fülöp Márton nem kapott bizalmat. A magyar hálóőr azonban élt a lehetőséggel, remek teljesítménye miatt pedig az azóta felépült Gordon képtelen visszaszerezni pozícióját .
Sérülése óta mindössze egyetlen találkozón védett – nem is rosszul.

- Magam kértem a szakmai stábot, hogy legalább a tartalékok között pályára léphessek - folytatta a skót, aki a Premier League és a nemzeti együttes helyett legutóbb a Sunderland tartalék együttesében védett a Bogdán Ádámmal felálló Bolton ellen 2-0-re megnyert összecsapáson. - Tizennyolc-tizenkilenc éves korom óta, vagy is úgy hét éve ez volt az első tartalékmeccsem. Nem vagyok boldog a jelenlegi helyzetemben, de nem tudok mást tenni, mint elfogadni azt.

Gordon fájdalmát súlyosbítja, hogy Fülöp teljesítménye által nem csak a Sunderland kezdőcsapatából került ki, de ezzel együtt a skót válogatottból is. George Burley szövetségi kapitány ugyanis szívesebben szavaz bizalmat a soros, Hollandia elleni vb-selejtezőn olyan hálóőrnek, aki folyamatosan szerepel bajnokságában.

- Két bajnoki mérkőzés még előttünk áll a nemzeti együttes találkozóját megelőzően, így még van némi reményem a játékra - bizakodott Gordon. - Skóciában tisztában vannak a képességeimmel. Harmincöt alkalommal szerepeltem a címeres mezben, George Burley pedig jól ismer még a Heartsnél közösen eltöltött időszakunkból.

Gordon azt mondja, most érti meg igazán, hogy milyen érzés is lehetett Fülöp Mártonnak korábban meccsről-meccsre a kispadról figyelmi társait.

- Tudom, hogy Márton számára igen keserű volt az az időszak, és átérzem, hogy hogyan is élhette azt meg - mondta riválisáról a skót, hozzátéve, hogy a Sunderlandben jelenelg két elsőzámú kapus küzd a csapatba kerülésért. - Mindketten védeni akarunk, és nincs is ezzel semi gond, azonban természetesen szomorúság tölti el azt, aki végül kiszorul a kezdő tizenegyből. A magam részéről a legtöbb, amit tehetek, hogy igyekszem a lehető legjobbat kihozni magamból, és remélhetőleg ezzel visszaszerezni a helyemet a kezdőtizenegyben.

- Nyáron ismét tiszta lappal indulunk, és a szezont megelőző felkészülési időszak dönti el, melyik kapus nevével is kezdődik majd az összeállításunk az új bajnoki idényben - mondta a kapuskérdés kapcsán a Sunderlandet irányító Ricky Sbragia.

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: fülöp