Gera visszatért a Fulham kezdőjébe


Gera Zoltán visszatért a Fulham kezdőcsapatába. A magyar válogatott kapitánya az utóbbi hetek kevesebb lehetősége után az első perctől a pályán lehetett a Blackburn elleni bajnokin, több jó megmozdulással tűnt ki, szerzett pontnak azonban ezúttal nem örülhetett.

Gera az utóbbi hetekben leginkább csereként jutott szóhoz a londoniaknál, hétfőn pedig a tartalékok között bizonyíthatott. Teljesítménye, úgy fest, ismét meggyőzte Roy Hodgson menedzsert, hiszen a tréner a kezdők közé jelölte magyarját a Blackburn elleni bajnokin, melyet januárban a fagy miatt kellett elhalasztani.

Légiósunkkal remekül kezdett a Fulham, már a második percben talpra ugorhatott a Craven Cottage közönségének jelentős része: Dempsey talált a hálóba egy remek előretörés után. A tudósítások szerint az első játékrész szinte kizárólag a hazaiakról szólt, Geráék sorra alakították ki a helyzeteket, ezekből azonban nem sikerült növelni az előnyt. A magyar középpályás is feliratkozhatott volna a góllövőlistára, a 18. percben azonban fölé vágta Dempsey beadását.

Fordulás után aztán majdnem visszaütöttek az elpuskázott lehetőségek, Warnock távoli bombájánál Schwarzer kapusnak minden tudására szüksége volt. Gera ebben a periódusban hatalmas csatát vívott a norvég válogatott Morten Gamst Pedersennel, váltakozó sikerrel. A félidő derekán a kihagyott helyzetek mégis megbosszulták magukat, Diouf révén egalizált a vendégcsapat. Gera remek labdája után a hajrában Andy Johnsont vitték földre gyanús körülmények között, a bíró azonban továbbot intett, a másik oldalon viszont Roberts beköszönt, így a látogatók mindhárom pontot magukkal vitték. A korábbi West Brom-játékos 81 percet tölthetett a pályán

Fulham – Blackburn 1-2 (Dempsey 2. ill. Diouf 69., J. Roberts 85.)

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: gera