Király: Ellenfélként válik valóra az álmom

Hosszú éveket követően szombaton a Bayer Leverkusen színeiben tér vissza egykori sikerei helyszínére, Berlinbe Király Gábor. A Herthánál máig nem feledik a csapatukat hét esztendőn át szolgáló “szürke mackónadrágos” kapust, aki csak azt sajnálja, hogy éppen most szerepel az ellenfélnél.

Király Gábor hét esztendőn át, 1997 és 2004 között védett a Hertha BSC színeiben. A hosszú évek alatt szürke “mackónadrágja” a védjegyévé, ő maga pedig a szurkolók kedvencévé vált. Angliai légióskodását követően a Bayer Leveskusenhez szerződve tért vissza Németországba. A kapus szombaton – immár ellenfélként – ismét Berlinbe látogat.

- Célunk mindenekelőtt a nemzetközi szereplés kivívása, ám természetesen szeretnénk a lehető legelőrébb végezni a tabellán, nem tettünk le a Bajnokok Ligáját érő pozíciókról sem - nyilatkozta a Hertha honlapján a jelenleg a Bundesliga 7. helyén álló Bayer hálóőre, hozzátéve, hogy a Leverkusen jelenlegi kerete igen fiatal, megerősödve, tapasztalatokat gyűjtve az együttes még jobban szerepelhet a későbbiekben.

Király Gábor azt követően tért vissza az angol másodosztályú FC Burnleyből a Bundesligába, hogy a német csapat tartalékkapusa, Benedikt Fernandez több hónapra harcképtelenné vált.

- Tulajdonképpen már az előző évben is szerettem volna visszatérni a Bundesligába. Az idő egyre csak halad előre, én pedig nem vagyok már 21 éves, sőt, hamarosan betöltöm a 33-at is. Angliában 144 mérkőzésen léptem pályára, az újabb célom ezután eddig az volt, hogy ismét egy nagy német klubban – mint például a Bayer Leverkusen – szerepelhessek.

- A Bochum elleni találkozónkon sorra dolgoztuk ki a ziccereket, azonban képtelenek voltunk élni velük, és gólt szerezni. A helyzetkihasználásunkon illetve a koncentrációnkon mindenféleképpen javítanunk kell a következő mérkőzésünkig - nyilatkozta Király a herthabsc.de honlapnak a Bayer előző, illetve soros bajnokija kapcsán. Utóbbin éppen volt csapata lesz az ellenfél.

- Annyira ideges vagyok, hogy a minap képtelen voltam elaludni - vallotta be Király. - Rendkívüli szituáció ez számomra. A Hertha rányomta a bélyeget az életemre, márpedig erről képtelenség megfeledkezni. Azonban most, amikor a Bayer mezét viselem, igyekszek minden tőlem telhetőt megtenni ezért a klubért, illetve a szurkolóiért. Természetesen a mai napig sok barátommal tartom a kapcsolatot Berlinből. Különös örömmel tölt el, hogy szombaton ismét találkozhatok Dieter Hoeness-szel, és ugyancsak alig várom a viszontlátást egykori kapustársammal, Christian Fiedlerrel, aki sok éves kemény munkája után igazán megérdemelné, hogy végre bajnoki címet ünnepelhessen a Herthával. Szintén örülök Dárdai Pálnak, hogy mint magyar válogatott ilyen szép sikert érhet el. A mai napig nyomon követem a berlini, illetve a klubnál zajló eseményeket, minden reggelemet fővárosi napilap elolvasásával indítom.
Egykori csapatom éllovas pozíciója egyébként nem lep meg. Még a szezon kezdete előtt több ismerősömmel is beszéltem a klubtól, akik egybehangzóan állították, hogy bármi lehetséges. És hogy milyen az élet?! A Herthánál eltöltött éveim alatt mindig arra vágytam, hogy a tabella élére kerüljünk, a bajnoki címért harcolhassunk. Most pedig, amikor a csapat számára ez valóra vált, az ellenfél színeiben szereplek.

A kapus 2004-ben szerződött Angliába. Az elmúlt esztendőkben a Crystal Palace, a West Ham United, az Aston Villa valamint az FC Burnley színeiben szerepelt.

- Angliát Németországgal összehasonlítva egészen más futball kultúra jellemzi. Szeretném az angol gondolkodásmódot meghonosítani a Magyarországon alapított sportközpontomban is.
Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: király