Gyepes és Priskin párharcát a védő nyerte

Az utolsó percben esett büntető-góllal és 2-1-es hazai győzelemmel ért véget a Cardiff City és a Watford csatája az angol második vonalban. A hazaiaknál Gyepes Gábor, a vendégeknél Priskin Tamás végig a pályán volt, kettejük külön ütközetét a hátvéd nyerte meg, aki többször is jól állította meg a remek formában lévő támadót. A győzelemmel a Cardiff az ötödik, a Darazsak a tizenhatodik helyen állnak.

Gyepes vagy Priskin? Akár így is feltehették volna a kérdést az angol futballszakértők, hiszen mindkét magyar válogatott játékost sokat dícsérték az utóbbi hetekben, előbbit mentalitása és határozottsága, utóbbit gólsorozata miatt. Az Erwin Koeman szövetségi kapitány bő keretében is helyet kapott magyar játékosok egymás életét keserítették ezúttal a pályán, bár eleinte úgy tűnt, hogy az egykor győri támadó örülhet majd.

Priskinék a 10. percben Tommy Smith tizenegyes-góljával megszerezték a vezetést, de a hazaiak Bothroyd szabadrúgásával egyenlíttek, méghozzá igen gyorsan.

A második félidőben felváltva kerültek a kapuk veszélybe és bár a hazaiak valamivel többet hozták a frászt ellenfelükre, végül csak McCormack büntetőjével nyerték meg a csatát 2-1-re.

Gyepes ebben nem kis szerepet vállalt, hiszen a Darazsak egyik legveszélyesebb emberét, azaz Priskint kapcsolta ki a játékból, az esetek többségében sikerrel. A két magyar utolsó találkozása egyébként a 82. percben következett el: Gyepes szabadrúgást érően rúgta fel válogatottbeli kollégáját.

Cardiff City – Watford 2-1 (Bothroyd 14., McCormack 90. – büntetőből, ill. T. Smith 10.-büntetőből)

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: priskin, gyepes