Dortmund - Bayern München előzetes

A német bajnokság ötödik fordulójának legnagyobb rangadóján gólzápor várható, de ki fog nyerni?!

Időpont: 2009.09.12., szombat, 15:30

Helyszín: Signal Iduna Park, Dortmund, Németország

BORUSSIA DORTMUND

A Dortmund nem kezdte a legjobban az új idényt, ezt még maga Hajnal Tamás is elismerte, aki szerint az előző szezonban sokkal jobban játszott a csapat, ahogy ő is. A magyar válogatott játékosán sok fog múlni a Bayern ellen is, hiszen ő az a játékos, aki képes lehet váratlant húzni a középpályán, ráadásul a pontrúgásai rendre pontosan érkeznek középre, ez az egyik fő fegyvere a hazaiaknak.

A csatársorban ott van az argentin válogatottat verő Nelson Valdez, aki a Bayern ellen is szívesen betalálna. A legnagyobb hiányzó Sebastian Kehl lesz, A Dortmundnak össze kell szednie magát, ha nyerni akar a Bayern ellen.

A játékosok még a hazai közönségben bíznak, a 80 000-es stadionban teltház és óriási hangulat várható a rangadón!

BAYERN MÜNCHEN

A Bayern emberemlékezet óta nem kezdte ilyen rosszul az idényt, aztán jött a meglepetés igazolás, Arjen Robben személyében és varázsütésre megváltozott minden. A holland támadó az első mérkőzésén két góllal mutatkozott be a közönségnek és a német bajnokságnak is... a gólokat ráadásul a bajnokcsapat Wolfsburg ellen szerezte, ami külön öröm lehetett a vezetőknek.

A bajorok nagyon erős támadósorral rendelkeznek, hiszen ha egy csatárral játszanak, akkor elől Mario Gómezben lehet bízni, míg a két szélen Ribéry és Robben szárnyal... kitalálni is nehéz ennél jobb hármast.

Louis van Gaal dolgát a sok sérült megnehezíti, de jó hír volt a holland mesternek, hogy a maródiak listája egyre rövidebb és a hosszan tartó sérülések kezdenek a múlt ködébe veszni.

Ennek ellenére még Luca Toni, Mark van Bommel és Demichelis hiányozni fog a keretből... bár jó hír, hogy az olasz csatár már a többiekkel együtt készülhet, a következő fordulóban már hadra kész lesz!

Tipp

Annak ellenére, hogy a Dortmund hazai pályán fogadja a Bayernt, a vendégek számítanak a mérkőzés esélyesének. Még akár egy nagyobb arányú győzelem sem lenne meglepő, hiába a telt ház és a rengeteg hazai szurkoló.

Dortmund - Bayern 1:3

Forrás: Focimagazin