Dzsudzsák Balázs gólja három pontot ért

Tartja magát a megszokott eredményhez a PSV, amely a bajnokság 12. fordulójában 1-0-ra nyert a Vitesse Arnhem ellen. A találkozó egyetlen gólját Balázs szerezte.

A Vitesse ellen Fred Rutten edző a sérüléséből nem teljesen felépült Danko Lazovicsot csak a kispadra nevezte, így a csatársor jobb szélén Nordin Amrabat kezdett, és Otman Bakkal is bekerült a kezdő tizenegybe. A legutóbbi három tétmérkőzését elveszített vendégcsapat rendkívül defenzív taktikával kezdte a találkozót, így a PSV hiába játszott nagy mezőnyfölényben, mindez csak hét szögletben nyilvánult meg (ezeket rendre Balázs ívelte középre), gólhelyzetekben kevéssé. Sőt, az első játékrész legnagyobb lehetősége a vendégek előtt adódott, amikor Andreas Isakssonnak Claudemir próbálkozását kellett hárítania.
A második félidőben nem változott a játék képe, a PSV azonban hiába táborozott le a vendégek térfelén, nem tudott helyzetbe kerülni. A fordulópontot Lazovics becserélése jelentette: a szerb támadó két perccel pályára lépése után jól ment el a jobb oldalon, és bár beadásáról Amrabat lemaradt, a labda így Balázs elé került, aki közelről a hálóba lőtt. A Vitesse továbbra sem volt veszélyes, így a PSV győzelmét nem fenyegette veszély, sőt, a különbség nagyobb is lehetett volna, ám Dzsudzsák szabadrúgása után a csereként beállt Ola Toivonen közelről kapu fölé fejelt. A végeredmény így 1-0 lett, ami azt jelenti, hogy a PSV immár 28 tétmérkőzés óta veretlen, és legutóbbi hét találkozóján még csak gólt sem kapott.

PSV Eindhoven–Vitesse Arnhem 1-0 (0-0)
Október 31. (12. forduló), Eindhoven, Philips stadion, 33 000 néző, vezette: De Bleeckere (belga).
PSV: Isaksson – Manolev, Rodríguez, Simons, Pieters, Afellay, Bakkal (Toivonen, 75.), Engelaar, Amrabat (Lazovics, 63.), Jonathan Reis, Dzsudzsák. Edző: Rutten.
Gólszerző: Dzsudzsák (65.).

Forrás: www.dzsudzsak.hu