Koman Vladimirt is górcső alá vette a Sky Sports

A Sky Sports Scout nevű rovatának lényege, hogy keres, kutat a focivilágban, figyelnek a legnagyobb tehetségekre, cikket írnak róluk és kielemzik őket.

A legfrissebb tehetség akit elemeznek az U20-as magyar válogatott csapatkapitánya Koman Vladimir (aki ezen a világbajnokságon robbant be a köztudatba) - akit Craig Ferguson olvasó javasolt a Sky Sports szakírójának.

A cikk első részében az elemző bemutatja az olvasóknak Koman Vladimirt, - aki jelenleg a Sampdoria játékosa, de kölcsönben a Bari csapatában szerepel, - hogy honnan jött, hol játszott eddig és jelenleg melyik csapat tudhatja magáénak ezt a roppant tehetséges középpályást. Pályafutása, eredményei is terítékre kerülnek, hogy a Sky Sports olvasói tisztában legyenek vele, ki is ez a számukra talán még ismeretlen fiatalember, akitől nagy dolgokat lehet még várni a jövőben.

A szakíró szerint Koman kiváló középpályás, aki szeret "játszani", jól lát a pályán, remekül szolgálja ki a társait, és a góllövésben is jeleskedik, pontrúgásai pontosak, akiben óriási potenciál rejlik - habár időnként a döntéseit nehezen hozza meg a pályán, ebben van még mit fejlődnie -, de mióta a Serie A-ban pallérozódik látni rajta a javulást.

Az sem volt véletlen hogy az egyiptomi világbajnokság után, látva az ott mutatott játékát, Koman neve felmerült egy-két nagyobb klubnál is, mint pl. a Liverpool is.

Komannak elsősorban arra volna szüksége, hogy elsőosztályú csapatban rendszeres játéklehetőséghez jusson, egy olyan csapatban mint a jelenlegi kölcsöncsapatában az AS Bari-ban, és Koman meg fogja hálálni a bizalmat, és megmutatja mire képes.

A szakíró minősítése

  • Lövés: 8/10
  • Passzolás: 8/10
  • Szerelés: 6/10
  • Fejelés: 6/10
  • Gyorsaság: 7/10
  • Pályán való látás: 8/10
  • Jelenlegi tudás: 7/10
  • Jövőbeni tudás: 10/10

Összesen: 60/80

A Sky Sport szakírója szerint Koman jelenlegi értéke (1 millió Ł), ami a többszörösére rúghat majd, ha a benne rejlő lehetőségek kibontakoznak és állandó játéklehetőséghez jut. A szakíró serint ez az érték elérheti akár a 15 millió Ł-t is. 

Fotó: Sky Sports
 

Címkék: olaszország, koman