Totóhelper - 3. hét

Bochum-Schalke: az évet győzelemmel nyitó Bochumból továbbra is az algériai Jahia lesz a hiányzó, a másik kék csapatból Westermann sérülése okoz felfordulást, mivel a másik balhátvéd, Pander is maródi. Meg Pliacikasz is. A Schalke idegenbeli mérlege 5-2-1!
Werder-Bayern: a Bremen Boenisch és félig Pizarro nélkül készül, a perui lába még nem terhelhető maximálisan, így egy jó fél óra juthat neki. A bajoroknál a hétközben összekötötte a bajuszt Robben és Lahm, ám már szent a béke. Ribéry meg már leülhet a padra.
Dortmund-Hamburg: jó hír a dortmundiaknak és nekünk magyaroknak is, hogy Hajnal Tomi visszakerülhet a keretbe, az viszont komoly érvágás, hogy Weidenfeller kapus lesérült. Zidan Angolában van, Rangelov és Kehl pedig még mindig a felépülés szakaszban van. A sérültek nem épültek fel a HSV-ban, viszont legalább Boateng eltiltása lejárt, Pitroipa pedig visszatért az ANK-ról, mivel Burkina Faso kiesett.
Hertha-’Gladbach: ahogy az idényt, úgy az évet is győzelemmel kezdte a fővárosi alakulat, igaz ezen a kettőn kívül nem volt több. A középpálya lyukas lesz most is, Kacsar és Dárdai nagyon hiányzik. A két új arc, Gekasz és Kobiasvili viszont gyorsan beilleszkedett a szerkezetbe. A vendégeknél ugyanaz a két hiányzó van, aki a múlt héten is: Matmur és Friend.
Mainz-Hannover: mindkét csapat nyeretlenségi szériát fut, a Mainz hatos, a Hannover pedig hetes sorozatot épített. Mainzban viszont még senki sem nyert, ráadásul mindenki a tréner rendelkezésére áll. Hannoverben viszont lecserélték az edzőt, hátha az segít. Az új arc Mirko Slomka, aki a többi sérült mellett most már Konan Yára és Schulzra sem számíthat.
Nürnberg-Frankfurt: öt vereség, nulla rúgott gól. Csak úgy hasít a Nürnberg… Pinola sárga lapok, Risse sérülés miatt nem lesz ott az újabb verésen!? A hessenieknél több a sérült, mégis leverték a Werdert. Abból a csapatból Chris és Schwegler dőlt ki.
Wolfsburg-Köln: a “farkasok” már nem harapnak olyan jól, mint tavaly, ráadásul van pár hiányzójuk. Benaglio kapus és Josué szereplése kérdéses, de Misimovic és Kahlenberg sincs kifogástalan állapotban. Mivel Ziani és Martins az Afrika-kupán ügyködik, kevesen lehetnek. A Köln legjobbja, Podolski porcsérülés miatt kihagyja a meccset, pedig még vele sem tudnak gólt lőni…
Hoffenheim-Leverkusen: elég sok a hazaiak hiányzója, Ba, Jaissle és Weis sérült, Obasi és Vorsah pedig Afrikában van. A tabella élén álló Bayerbe visszatért Rolfes és Renato Augusto, Castro, Zdebel és Bender viszont nem épült fel.
Juventus-Roma: nem elég, hogy kilátástalan teljesítmény nyújt most már hetek óta a Juve, de még mellé kidőlt a fél csapat is: Trezeguet, Iaquinta, Camoranesi, Grygera, Giovinco, Cáceres, Poulsen sérült, Felipe Melo pedig “besárgult”. Viszont legalább Sissokóék kiestek az Afrika-kupán, így ő visszatért. A Romának ellenben fut a szekere, Toninak jól megy, Totti meg felépülőben van.
Lazio-Chievo: Kolarov letöltötte az eltiltását, de most meg Radu szedte össze a sárgákat. Floccari lesérült, Meghni pedig az ANK-n nyomul. A veronaiak ugyanazzal a csapattal állhatnak ki, mellyel legyőzték a Juventust.
Livorno-Napoli: két stabil kezdő védő főlt ki a toszkán csapatból, Knezevics és Migliónico sérült meg. A Napoliban két támadó fog hiányozni, Lavezzi sérült, Quagliarella pedig megkapta ötödik sárga kártyáját.
Palermo-Fiorentina: a hat forduló óta veretlen szicíliaiak közül ketten is el lesznek tiltva a sárga lapok nagy mennyisége miatt: Fábio Simplício és Cavani. Ők elég fontos láncszemek. A Fiornál újra hadra fogható Donadel, Zanetti és Jovetics viszont vélhetően kihagyja a meccset.
Udinese-Sampdoria: egyik csapat sincs jó formában, az Udinese öt kör óta nem érezte meg a győzelem édes ízét. Pedig minden alapember ép. A Samp nyeretlen sorozata hetesre nőt, idegenben mindenki szétcsapja őket, október közepe óta nem szereztek pontot Cassanóék. Utóbbi egyébként fájlalja a térdét.
Inter-Milan: hiányos lesz a városi derbi, elég sok a hiányzó mindkét oldalon. Muntari, Sztankovics, Motta és Chivu sérült az Internél, de Cambiasso és Santon is csak múlt héten épült fel. Eto’o pedig Kamerunt képviseli. A piros sarokban Patót hiányolják nagyon, Zambrotta és Oddo pótlása remekül sikerült eddig. Amborisni letöltötte eltiltását, így visszafoglalhatja helyét a pazar formában lévő Milan kezdőjében.

Az elemzést a tippek.com készítette.  

A 3. hét tipposzlopa:

1. Bochum – Schalke
2. Werder Bremen – Bayern München
3. Dortmund – Hamburg
4. Hertha BSC – Mönchengladbach
5. Mainz – Hannover
6. Nürnberg – Frankfurt
7. Wolfsburg – 1. FC Köln
8. Hoffenheim – Bayer Leverkusen
9. Juventus – AS Roma
10. Lazio – Chievo
11. Livorno – Napoli
12. Palermo – Fiorentina
13. Udinese – Sampdoria
+1 Internazionale – AC Milan

Címkék: totó