A Nijmegen sem jelentett akadályt

Első idei hazai mérkőzésén sem hibázott a PSV, magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a NEC Nijmegen ellen. Balázs egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez.
A 19. forduló nyitómérkőzésén Fred Rutten meglehetősen támadó felfogásban küldte pályára csapatát, hiszen a középpályán a sérült Timmy Simonst Ola Toivonen pótolta. Ennek megfelelően a hazai együttes lendületesen kezdte a találkozót, és már az első percekben is többször veszélyeztette Babos Gábor kapuját, az első gólra azonban a 23. percig kellett várni. Ekkor Carlos Salcido bal oldali beadását Toivonen szép mozdulattal fejelte a kapuba. A PSV a folytatásban is fölényben futballozott, Danny Koevermans a felső kapufára fejelt, Danko Lazovics pedig gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül – a bíró továbbot intett.
A második félidőben folytatódtak a hazai rohamok, és megint Toivonennek sikerült betalálnia. A svéd játékos két remek csellel játszotta magát tisztára a tizenhatos előtt, majd elegánsan a hosszú sarokba csavarta a labdát. A biztos előny tudatában a PSV visszavett a tempóból, a nijmegenieken pedig látszott, hogy képtelenek akár a szépítésre is, így aztán a meccs ellaposodott. A végeredményt a csereként pályára lépett Nordin Amrabat állította, amikor is Balázs remek passzával a balszélen betört a tizenhatoson belülre, majd higgadtan a kapuba gurított. Győzelmével a PSV megőrizte első helyét a tabellán, és tovább folytatta remek sorozatát.

PSV Eindhoven–NEC Nijmegen 3-0 (1-0)
Január 22. (19. forduló), Eindhoven, Philips stadion, 32 800 néző, vezette: Wegereef.
PSV: Isaksson – Manolev (Marcellis, 73.), Ooijer, Rodríguez, Salcido, Afellay, Toivonen, Bakkal (Wuytens, 85.), Lazovics, Koevermans (Amrabat, 77.), Dzsudzsák. Edző: Rutten.
Gólszerző: Toivonen (23., 61.), Amrabat (90.).

Forrás: dzsudzsak.hu