Szalait visszavásárolná a Real Madrid

Spanyol lapinformációk szerint a nyáron a Blancók másfél milliót fizetnének a Mainz és a magyar válogatott támadójáért.

A spanyol As című napilap úgy tudja, hogy a Real Madrid a jövő nyáron visszavásárolhatja korábbi játékosát, Szalai Ádámot. A madridiak gólerős támadót keresnek a játékospiacon, s az újság szerint a 'Bruchweg Boys gitárosa' lenne a legkézenfekvőbb megoldás a vezetők számára.

A 22 esztendős magyar támadót tavaly januárban adta kölcsön a királyi gárda a Bundesligában érdekelt Mainznak, amely a nyáron ötszázezer euróért véglegesen meg is vette a hórihorgas éket.

Thomas Tüchel vezetőedző remek vásárt csinált, ugyanis Szalai a csapat egyik legjobbjaként a tabella élére repítette a piros-fehéreket, akik eddig hibátlan mutatókkal rendelkeznek a német ligában. A támadó eddig háromszor köszönt be a bajnoskágban és a San Marino elleni Eb-selejtezőn ugyancsak háromszor mattolta az ellenfél kapusát a válogatott színeiben, és a Goal.com válogatottjába is bekerült.

Joubert (Luxemburg)

Lahm (Németország) - Hughes (Észak-Írország) - Riise (Norvégia)

Nani - Oezil (Németország) - Vassiljev (Észtország) - Krancjar (Horvátország)

Matavz (Szlovénia) - Szalai (Magyarország) - Llorente (Spanyolország)

A Blancók júniusban tennének ajánlatot Szalaiért a mainzi klubnak, értesülések szerint másfél millió euró ütné a vezetők markát, ha az üzlet létrejönne. A spanyol fővárosi alakulat a vétel után tovább is adná a labdarúgót, ha megfelelő ajánlat érkezne érte.

A fiatal labdarúgó 2007 és 2010 között erősítette a Real Madrid Castillát, 77 találkozót játszott a harmadosztályban és 22 gólt rúgott. 2009 januárjában bekerült a nagycsapat BL-keretébe is, de a Liverpool elleni, a Realnak a végállomást jelentő nyolcaddöntőre nem nevezték őt.

Forrás: Stopli