Tímár akár a rajtra is felépülhet

Remekül halad Tímár Krisztián rehabilitációja, így az orvosok szerint, szerencsés esetben akár már a következő szezon rajtján ott lehet a pályán a Plymouth középső védője. A magyar válogatottban is bemutatkozó légiós az előző idény utolsó fordulójában szenvedett súlyos koponyasérülést, melynek következtében műteni is kellett.

Tímár a Wolverhampton elleni szezonzárón fejelt össze ellenfelével és ennek következtében olyan súlyos koponyatöréseket, fejsérüléseket szenvedett, hogy műteni is kellett. A rehabilitáció azonban nem várt ütemben javul, így a Szlovénia ellen a válogatottban is bemutatkozó bekk akár már az első fordulóban bevethető lehet – állítják az Argyle orvosai.
A stáb vezetője, Paul Maxwell szerint azért ne kiabáljunk el semmit, de az tény, hogy a felépülés menete több, mint bíztató. – Beszéltem Krisztiánnal, teljesen jól van. Nincs kétségem afelől, hogy az első edzésen ott lesz a társak között. Lassan elkezdünk majd fejelni is vele, persze finoman, és kap fejvédőt is – mondta a klub orvosa, majd hozzátette, az első edzéseken olyan feladatokat végeznek majd a játékosok, melyek közül egyiket sem kell kihagynia majd Tímárnak.
A Championship augusztus 9-én rajtol, bő egy hónap áll tehát a hátvéd rendelkezésére, aki a gyepre már vissza is tért, igaz, csak egy rövid golfmeccs erejéig, melyet a csapattársakkal vívott.
Forrás: pepsifoci.hu

„Ott leszek az alapozáson” – mondta lapunknak Tímár Krisztián május 8-án, néhány nappal azután, hogy a Plymouth játékosaként szörnyű fejsérülést szenvedett az utolsó fordulóban a Wolverhampton elleni meccsen. A 28 éves hátvédnek betört a koponyacsontja, eltört az orrnyerge és a szemöldökcsontja, utóbbi négy helyen. A baleset után megműtötték – és ahogy „megígérte”, most tényleg az alapozásra készül.
„Tulajdonképpen minden úgy ment, ahogyan az orvosok megjósolták, a gyors gyógyulásnak köszönhetően én is elkezdhetem a felkészülést – mondta érdeklődésünkre az előző idény legjobb Plymouthjátékosának megválasztott sziklaszilárd védő.
– Szerencsére semmilyen fájdalmat sem érzek, igaz, az edzőmeccseken nem szerepelhetek. Gumilabdával kezdek el fejelgetni, utána következhet az igazi, majd reményeim szerint az idény első, legkésőbb második mérkőzésén én is csatasorba állok.”
Meglehet, addigra ő lesz a Plymouth egyetlen magyarja: „Őszintén szólva remélem is, hogy így lesz. Péter óriási lehetőség előtt áll, szívből szurkolok neki, mert szerintem a Premier League-ben is megállná a helyét. Meg aztán a Hull Citynél talán szólhatna az érdekemben, nem igaz?”
Forrás: nso

Címkék: tímár