Három magyar a Plymouth valaha volt legjobb légiósai között

Újabb elismerés érheti az angliai magyar légiót. A Plymouth Argyle egyik szurkolói honlapja ugyanis szavazást indított, melyen a klubtörténet valaha volt legjobb idegenlégiósaira voksolhatnak a gárda drukkerei. A tízes listán a Zarándokok két jelenlegi erőssége, Halmosi Péter és Tímár Krisztián mellett a jelenleg már a QPR-ben futballozó Buzsáky Ákos is helyet kapott.

Sokat hallhattak már arról a hazai szurkolók, hogy mennyire népszerűek a magyar labdarúgók Angliában. Gera Zoltán robbant először be a futball hazájába, most pedig a Plymouth Argyle honlapján lehet szavazni, hogy kit tartanak a szurkolók a klub legjobb idegenlégiósának és a tízes listán három honfitársunk is helyet kapott.
Buzsáky Ákos elismerése annál is inkább értékes, mert ő már Queens Park Rangersben rúgja bőrt. Először csak kölcsönbe került a „Zöldekhez" a Portótól 2005-ben, majd néhány remek hónap után végleg igényt tartottak szolgálataira. 105 meccsen kilenc gólt jegyzett eligazolásáig, a rajongók szerint kreativitása a mai napig nagyon hiányzik a középpályáról.
Tegyük gyorsan hozzá: azért van még az Argylenál olyan futballista, aki enyhítse a szurkolók ilyen irányú fájdalmát. Nevezetesen Halmosi Péter, aki másfél éves karrierje során szintén belopta magát a plymouthiak szívébe, technikás, lendületes játékára már Premier League-csapatok is felfigyeltek. Ian Holloway klubrekordnak számító, 400 ezer font ellenében szerezte meg a Debrecentől a huszonnyolc éves szélsőt, és akár a sokszorosáért adhatja tovább, a vevő az utóbbi hetek hírei alapján az élvonal újonca, Hull City lenne.
Az pedig cseppet sem meglepetés, hogy a „Nagy Magyarként", illetve „Budapesti Vadállatként" becézett Tímár Krisztián is tagja a díszes társaságnak. Amellett, hogy nagy fogásnak tartják, vele kapcsolatban az egyesület üzleti érzéke is dicsérendő: mindössze 75 ezer fontért került a Fradiból álmai Angliájába. A bekk még akkor sem bánta meg, hogy kedvenc bajnokságában játszik, amikor tavasszal súlyos fejsérülést szenvedett. Pláne, hogy az a megtiszteltetés is érte, hogy kidőléséig pár meccsen ő vezette ki csapatát karszalaggal a karján a gyepre.
Forrás: pepsifoci.hu