Kezdődik a csehországi „tánc” – Bulgária ellen győzni kell!

A magyar U19-es válogatott az Eb-n három mérkőzést biztosan játszik, de az eredményektől függően ebből lehet negyedik, sőt ötödik összecsapás is. Hétfőn Bulgária, csütörtökön Spanyolország, vasárnap Németország lesz az ellenfél, és ha sikerül kivívni a továbbjutást, akkor július 23-án elődöntő is vár a mieinkre, amiről pedig senki sem beszél: az ifjúsági Európa-bajnokság fináléját július 26-án Jablonecben rendezik.

Az alapemberek közül Kádár Tamás nem került be az utazók közé. A Newcastle United bal oldali védője már a tavaszi elitkört is kihagyta sérülés miatt, aztán meg is kellett műteni, edzeni nem tudott, csak futni, így a klubja úgy látta, nincs értelme annak, hogy hazaengedje a játékost.
Az Eb nyolcas döntőjéből az első hat helyezett kvalifikálja magát a jövő évi, U20-as világbajnokságra, amelyet Egyiptomban rendeznek, azaz a két négyes csoportból csak a két utolsó nem utazhat Afrikába.
Tekintettel arra, hogy a német és a spanyol futball egyaránt híres az utánpótlásáról, mindkét országban hatalmas a merítési lehetőség, mindenki úgy számol: a vb-tagságért vívott harcban a legnagyobb esély arra mutatkozik, hogy Bulgáriát megelőzzük, így kulcsfontosságú lesz rögvest az első, hétfői összecsapás.
Ez többek között azért is lenne fontos, mert egyfelől a magyar futball újabb korosztályos világeseményen mutathatná meg magát, másrészt az 1989-es születésűek csapata újabb egy évig együtt dolgozhatna, és ez lehetne a gerince a 2012-es, londoni olimpiára kialakítandó magyar válogatottnak.
Az Eb-szereplés kapcsán baráti társaságok, szurkolói csoportok szerveződnek, hiszen az öt-hétórányi autózás az igazi drukkereket nem riasztja el, így jó esély van arra, hogy több száz fős nézősereg buzdítja majd Németh Krisztiánékat.
Az ifjúsági meccseken általában nem túl nagy az érdeklődés, így sokat számítana egy (hang)erős magyar szurkolótábor. A belépőjegy az Eb összecsapásaira egységesen ötven cseh koronába (mintegy ötszáz forintba) kerül.
Sisa Tibor a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, úgy érzi, hogy minden helyzetre felkészült a csapat, így akkor sem esik kétségbe, ha a pénteken kisebb sérülést szenvedő Németh Krisztián nem tudja vállalni hétfőn a játékot Bulgária ellen, bár szerencsére ennek azért kicsi az esélye.
A Bulgária–Magyarország mérkőzés hétfő délután 17.30 órakor kezdődik, és bár televíziós közvetítés nem lesz a találkozóról, a Nemzeti Sport Online élőben tudósít a mérkőzésről!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Gulácsi Péter, Pokorni Péter
Védők:Szekeres Adrián, Debreceni András, Korcsmár Zsolt, Lengyel Dániel, Présinger Ádám, Iszlai Bence
Középpályások:Szabó László, Busai Attila, Gál András, Nagy Olivér, Koman Vladimir, Nikházi Márk, Gosztonyi András
Csatárok:Németh Krisztián, Simon András, Bajner Bálint
Forrás: nso

Címkék: u-19