Tímár Krisztiánt csapatkapitánynak választották a szurkolók


Az angol másodosztályban elismerik és szeretik és a magyar futballistákat. Korábban Gera Zoltán és Halmosi Péter is részesült már különböző elismerésekben, ezúttal pedig Tímár Krisztián teljesítményét ismerték el a Plymouth szurkolói azzal, hogy a magyar futballistát választották meg a csapat kapitányának a következő szezonra.

A Plymouth Argyle egy sajátos módját választotta annak, hogy kiválassza, ki viselje a csapatkapitányi karszalagot a következő szezonban.
A klub a szurkolók között indított szavazást a kérdésről. A Plymouthnál egyébként nem új keletű, hogy sokat adnak a fanatikusok véleményére. Korábban például a gárda az egyik szurkoló tanácsára szerződtetetett egy futballistát.
Paul Sturrock, a gárda menedzsere annyit mondott a szavazással kapcsolatban, hogy az ideális kapitány olyan, aki sokat kommunikál a társaival, képes irányt mutatni nekik.
Nos, a klub szurkolói úgy látták, hogy ezeknek a kívánalmaknak leginkább Tímár Krisztián felel meg a leginkább. A fanatikusok 73 százaléka szavazott az angol sajtóban csak „nagy magyarnak” aposztrofált védőre. A második helyen Karl Duguid végzett 14 százalékkal.
Ez a szavazás nemcsak azért nagy elismerés Tímár számára, mert idegenlégiósként az angol játékosokkal szemben szavaztak rá elsöprő többségben, hanem azért is, mert csak 2007-től szerepel a csapatnál, de a jelek szerint ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megszeressék.
Tímárral ez egyébként rövid időn belül már a második kellemes történés, hiszen korábban az is eldőlt, hogy súlyos fejsérülését követően az eredetileg jósolt nyolc hétnél jóval hamarabb, már július elején bekapcsolódhatott csapata felkészülésébe.
Ami viszont kevésbé jó hír számára és a csapat szurkolói számára, hogy a gárda másik magyar játékosa, Halmosi Péter az élvonalbeli Hull Cityhez szerződött. Őt az elmúlt szezon legjobbjának választották a Plymouth hívei.
Forrás: nso.hu

Címkék: tímár