Tímárékat negyedosztályú csapat ejtette ki a Ligakupából

Megkezdődött az angol Ligakupa (Carling Cup) 2008/2009-es versenysorozata, méghozzá magyar érdekeltségű mérkőzésekkel. A Buzsáky Ákost sérülés miatt nélkülöző Queens Park Rangers nagy csatában múlta felül alacsonyabb osztályú ellenfelét, akárcsak Antal Botond és Priskin Tamás csapata, a Watford. Ugyancsak továbbjutott Gyepes Gábor csapata, a Northampton. Kiesett viszont a Tímár Krisztiánnal felálló Plymouth Arglye, amely negyedosztályú ellenféltől kapott ki.

Tímár Krisztián a kezdőcsapatban kapott helyet és végigjátszotta a negyedosztályú Luton Town elleni mérkőzést, de a Budapesti Vadállat sem tudta megakadályozni a Plymouth vereségét, a Luton Jarvis és Plummer góljával 2-0-ra múlta felül esélyesebb ellenfelét.
A Priskin Tamást és Antal Botondot nélkülöző Watford, illetve a Buzsáky Ákost sérülése miatt mellőző Queens Park Rangers ott lesz a második fordulóban, a Watford Hoskins 88. percben szerzett találatával jutott tovább a harmadosztályú Bristol Rovers ellenében, míg a londoniak fordulatos meccsen, hátrányból fordítva verték a szintén harmadosztályú Swindon Townt. A League One-ban (harmadosztály) szereplő Northampton Town Gyepes Gáborral a soraiban 1-0-ra győzött a Fradi egykori UEFA-Kupás ellenfele, a Millwall otthonában és a második körbe került. A magyar bekk végigjátszotta a találkozót.
Az 1. forduló leggólgazdagabb találkozóját a Leeds United mérkőzése hozta a Chester ellen, a szebb napokat is látott harmadosztályú klub végül 5-2-vel jutott túl ellenfelén.

Az angol Ligakupa 1. fordulójának magyar érdekeltségű mérkőzéseinek végeredménye:

Luton Town (IV.) – Plymouth Argyle (II.) 2-0
Millwall (III.) – Northampton (III.) 0-1
Swindon Town (III.) – Queens Park Rangers (II.) 2-3
Watford (II.) – Bristol Rovers (III.) 1-0
Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: buzsáky, tímár