Hajnal gólpasszal kezdte a szezont

A bajnoki rajton is folytatta a holtszezonban mutatott remek teljesítményét Hajnal Tamás. A Dortmund irányítója gólpasszal segítette bravúrgyőzelemhez együttesét Leverkusenben. Husztiék nagy verésbe szaladtak bele, Lőw nem volt részese a Hoffenheim történelmi tettének.

Hajnal Tamás természetesen a Dortmund kezdőcsapatában kapott helyet a Bayer Leverkusen otthonában megvívott idénynyitón. A magyar játékmester a gyógyszergyáriak ellen is haladt tovább a nyáron megkezdett úton, oroszlánrészt vállalt a BVB bravúrgyőzelméből. A sárga-feketék már a 4. percben megszerezték a vezetést Valdez találatával, majd a hazaiak egyenlítése után Kringe révén még a szünet előtt újra előnybe kerültek.
Fordulás után Hajnal oszlatta el a házigazdák pontszerzési reményeit, több ígéretes távoli próbálkozás után mesterien csavart egy szögletet a szintén új szerzemény Neven Subotic fejére, aki a hálóba továbbított. Jürgen Klopp bemutatkozása tehát remekül sikerült, a Dortmund Kiessling hajrában esett szépítő gólja ellenére, némi szerencsével 3-2-re győzött és önbizalomtól duzzadva várhatja a jövő heti, Bayern elleni összecsapást.
Huszti Szabolcs már nem lehetett ennyire boldog a lefújás után, holott neki is kezőként szavazott bizalmat edzője. A Hannover már 7 perc után szinte minden esélyét elveszítette a pontszerzésre a Schalke arénájában, Kuranyi második találata csak súlyosabbá tette a vendégek zakóját. Válogatott középpályásunk több jó beadással vétette magát észre, de a vereséget nem tudta megakadályozni.
Lőw Zsolt együttese, a Hoffenheim győzelemmel abszolválta története első élvonalbeli találkozóját, a TSG a Cottbus otthonában győzött 3-0-ra, így már az első körben jelezte, nem a kiesés elleni csata szerepel a terveiben. A magyar légiós a siker ellenére nem lehet felhőtlenül boldog, hiszen csapata nélküle gyűjtötte be a három pontot.

Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: hajnal, bundesliga