A Liverpool Gulácsi bravúrokkal és győzelemmel rajtolt

A Liverpool bajnoki címvédő reserve csapata kedden este győzelemmel kezdte a 2008-2009-es bajnokságot. A Gulácsi Pétert és Simon Andrást is foglalkoztató csapat idegenben 1-0-ra győzte le a Middlesbrough csapatát. A mérkőzés egyetlen gólját a holland Jordy Brouwer fejelte az első félidőben.

A találkozón Gulácsi Péter a kezdőcsapatban, Simon András pedig a kispadon kapott helyet. A Liverpool kezdett jobban és a vendégek nem csak uralták a játékot, de a 20. percben egy szép támadást követően Brouwer fejesével a vezetést is megszerezték. Ebben a játékrészben Gulácsinak nem akadt nagyobb védeni valója, jobbára csak beadások ártalmatlanításával kellett foglalkoznia, illetve a hajrában Porritt távoli szabadrúgását fogta magabiztosan.
A szünet után aztán elkezdett szakadni az eső, és pár percre összeomlott a Liverpool védekezése, aminek következtében a magyar kapus pillanatai következtek. Gulácsi először Jonathan Frank 20 méteres emelését piszkálta szögletre a léc alól fantasztikus mozdulattal az 52. percben.
Két perccel később a mélázó védők közül kiugró hazai csatár lábáról lopta le a labdát gyors vetődéssel, de a legnagyobb bravúrját az 55. percben mutatta be. Ekkor Frank közeli fejesét hárított reflex-mozdulattal a gólvonalon.
A 61. percben pályára lépett a másik magyar, Simon András is, aki a gólszerző Jordy Brouwert váltotta. Nem sokkal később a magyar csatár a továbbra is szakadó esőben szemfülesen megszerzett egy rossz kirúgást, majd egyedül vezethette kapura a labdát, de lövését a Boro kapusa fantasztikus bravúrral védeni tudta.
A 75. percben ismét Simon veszélyeztetett, aki egy szép csel után 23 méterről hatalmas bal lábas bombát küldött nem sokkal a léc fölé.
A magyar csatár összességében jól mozgott, rengeteg szabadrúgást harcolt ki, és beállása után veszélyesebb lett a Liverpool második félidei támadójátéka.
A hajrában még egy kavarodás után akadt egy meleg pillanat a Liverpool kapuja előtt, de a spanyol belső védő, San Jose és Gulácsi végül együttes erővel tisztázni tudtak.
A Liverpool így a tavalyi évvel ellentétben győzelemmel kezdte a bajnokságot, és a sikerben két magyar játékosnak is komoly szerep jutott.

Forrás: pepsifoci.hu

Címkék: simon, gulácsi