Wilco van Buuren győztes meccsen mutatkozott be

U20-as válogatottunk szerdán Kecskeméten Olaszország korosztályos gárdáját fogadta Alpok-Adria kupamérkőzésen. A csapat - amelynek irányítását kedden vette át Wilco van Buuren - 1-0-ás félidő után 2-1-re győzött.

Együttesünk Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András, Lengyel Dániel, Présinger Ádám - Gál András (Huszák Tamás a 91. percben), Busai Attila (Gyömbér Gábor a 80. percben) - Szabó Ádám (Lencse László a 69. percben), Koman Vladimir, Kottán Krisztián (Stieber Zoltán a 61. percben) - Simon Attila (Balázs Zsolt a 46. percben) összeállításban szerepelt.

Értékes sikert arattunk

A vendégek kezdtek veszélyesebben, Gulácsi Péternek már a 4. percben nagyot kellett védenie, kapusunk Francesco Negro lövése után tolta a felső lécre a labdát. A mieink néhány perc után azonban egyenrangú ellenfelekké váltak, a 9. percben Simon Attila szerzett labdát, de nyolc méterről, balról elhibázta a kaput. A 26. percben Présinger Ádám remek szabadrúgása után védett nagyot Ravaglia kapus, de az ezt követő szögletből Simon Attila vezetést szerzett: Koman Vladimir sarokrúgása után a támadó három méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába (1-0). Ezután jó ideig kiegyenlített játékot láthattak a nézők, a félidő finisét azonban alaposan felpörgették az olaszok, s a 43. percben a gólhelyzetbe kerülő Stefano Scappini elől nagyot kellett mentenie Présinger Ádámnak.

A második félidő első része a mieink fölényében telt, s ezt koronázta meg a 69. percben szerzett második gólunk. Nicola Ravaglia a 16-oson belül buktatta Balázs Zsoltot, a megítélt büntetőből pedig Koman Vladimir higgadtan helyezett a bal alsó sarokba (2-0). A vendégek próbálták csökkenteni hátrányukat, sok támadást vezettek, de a mieink minden tekintetben felvették velük a versenyt, s a 85. percben Lencse remek passza után Gyömbér Gábor nagy helyzetben, 10 méterről lőtt az elvetődő Ravagliába. A 86. percben megszületett a szépítő találat, Marco Valtulina bal oldali beadására Francesco Negro érkezett jól és négy méterről a hálóba passzolt (2-1). Az olaszok mindent egy lapra téve próbáltak egyenlíteni, Gulácsi Péternek még a 94. percben is nagyot kellett védenie - ám válogatottunk értékes sikert aratva 2-1-re megnyerte a meccset.

- Még csak most kezdtük a közös munkát, de a csapat jól teljesített, a játékosok a mérkőzés jelentős részében végrehajtották azt, amit szerettem volna - nyilatkozta a mérkőzés után Wilco van Buuren. - Természetesen van még javítani való, láttam, miben kell fejlődnünk, és azon leszünk, hogy kiküszöböljük a hibákat. Most tovább ismerkedem a játékosokkal, a csapatokkal, és remélem, sikeres időszak áll előttünk.

Forrás és fotó: mlsz.hu

Címkék: u-20