Hajnal duplája sem mentette meg a Dortmundot

A Dortmund Hajnal Tamás két góljával 2-0-ra verte idegenben az Udinesét az UEFA-kupa első fordulójában, ám végül tizenegyesekkel kikapott és kiesett.

A Dortmund az első mérkőzésen, hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedett az Udinesétől, a visszavágón azonban sikerült lefaragnia a hátrányát. A németek mindkét gólját Hajnal Tamás szerezte, a magyar válogatott irányítója az első félidő hajrájában egy remek csel után 11 méterről csavart a hazai kapuba, majd a 90. percben egy bedobás után közelről volt eredményes. A középpályás mégsem lehet elégedett teljesítményével, mert miután 0-2 maradt az állás, büntetők döntöttek a továbbjutásról és az első vendég tizenegyest éppen ő rontotta el. Ezt követően mindkét oldalon egy-egy hibázó volt, így az Udinese jutott tovább.

Udinese-Borussia Dortmund 0-2 (0-1, 0-2, 0-2, tizenegyesekkel 4-3)
Stadio Friuli, 13 000 néző
Gólszerző: 45. és 92. Hajnal
Udinese: Handanovic; Ferronetti, Coda, Domizzi, Pasquale (54. Lukovics); Inler, D'Agostino, Isla; Pepe, Floro Flores (69. Quagliarella), Di Natale (90. Sanchez)
Borussia Dortmund: Weidenfeller; Schmelzer, Subotic, Kovac, Lee; Blaszczykowski, Hajnal, Kehl, Kringe (83. Sadrijaj); Tinga (68. Valdez), Frei (77. Sahin)

Babos Gábor csapata, a NEC Nijmegen azonban túljutott az első fordulón, a holland gárda - válogatottunkkal a kapuban - 0-0-ás döntetlent ért el a Dinamo Bucuresti otthonában, és 1-0-ás összesítéssel lépett tovább.

Nem sikerült a bravúr a Salzburgnak, Bodnár László együttese hazai pályán 2-0-ra kikapott a Sevillától és kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. A magyar védő kezdőként lépett pályára a találkozón.

Forrás: mlsz.hu

Címkék: uefa