Halmosi a könyörtelen, Vanczák a passzkirály, Torghelle a tüzér


Halmosi Péter a magyar válogatott tegnapi, észak-írek elleni mérkőzésén megint bizonyította, hogy nem csak az előrejátékban és az előkészítésben jeleskedik, de hátul, a védekezésben is lehet rá számítani. Az egyik brit napilap statisztikái szerint a Hull City játékosa szerezte a legtöbb labdát, míg a pontos passzok műfajában a Sion védőjének, Vanczák Vilmosnak a fejére kerülhet a korona, a legnagyobb lövőkedvvel pedig Torghelle Sándor játszott.

A legtöbb szerzett labda kategóriában Halmosi Péternek nem akadt párja az egész mezőnyben, az összes jobb oldali támadásra könyörtelenül odaérő védő/középpályás ráadásul az egyik legnagyobb nevű ellenfelet, Keith Gillespie-t játszotta le a pályáról, persze a valamivel előrébb helyezkedő, és a mezőny egyik legjobbjának bizonyuló Huszti Szabolccsal együtt. Halmosi összesen ötször szerzett labdát ellenfelétől, Juhász Roland négyszer, míg Vadócz Krisztián kétszer. A hazaiak részéről Chris Baird bizonyult a legjobbnak ebben a műfajban.

A mértani pontosságú, megbízható passzok tekintetében az egész meccsen magabiztosan teljesítő Vanczák Vilmos bizonyult a legjobbnak, a svájci (hát hol lehetne leginkább elsajátítani a pontosságot, ha nem itt?) Sion bekkje 90 százalékkal passzolt, ezzel a parádés mutatóval maga mögé utasította Tóth Balázst és a holtversenyben harmadik helyen végző Vadócz Krisztiánt és Bodnár Lászlót. Az észak-írek ebben a „súlycsoportban” sem voltak versenyben és szerencsére összességében is csak ideig-óráig.

Lövőkedvben sem szűkölködtek a magyar játékosok, az első gólt megszerző Torghelle háromszor, Juhász Roland és Tóth Balázs kétszer-kétszer próbálkozott. Gera Zoltán mérlege egy lövés, egy gól. Nem rossz arány. Az észak-írek közül csak David Healy próbálkozott, kétszer is, sikertelenül.

Forrás és fotó: http://pepsifoci.hu