Németh Krisztián visszatért, döntetlen a négy magyar rangadóján

Döntetlent hozott a "négy magyar rangadója", azaz a Newcastle és a Liverpool reserve együtteseinek összecsapása, melynek során hosszú sérülése után visszatért a pályára Németh Krisztián. A csatár mellett Gulácsival és Simonnal felálló Vörösök a 93. percig vezettek a Kádárt soraikban tudó Szarkák ellen.

A hazaiak kezdőcsapatában természetesen helyet kapott Kádár Tamás, a Zalaegerszegről Angliába költöző bekk a védelem bal oldalán szerepelt. A Vörösök soraiban két magyart is találtunk a kezdők között, Gulácsi Péter őrizte a Pool kapuját, Simon András pedig első ízben volt a pályán ebben a szezonban az első pillanattól kezdve a látogatók csatársorában. A negyedik magyar, a sérülése utáni visszatérésre készülő Németh Krisztián a kispadon kezdte a meccset.

Az első játékrész inkább küzdelmet, mintsem látványos futballt hozott. Gulácsi kevés feladatát a tőle megszokott magabiztossággal látta el, Simon rendkívül sok labdaérintéssel, rengeteget visszalépve, igen agilisan futballozott, egy ígéretes lövésig is eljutott, Kádár pedig magabiztosan látta el védőfeladatát. A hajráig a kevés lehetőségnek megfelelően gól sem esett az első felvonásban, akkor azonban Weijl egy szép egyéni alakítás végén előnyhöz jutatta a vendégeket.

Fordulás után sem változott érdemben a játék képe, a Liverpool talán egy hajszállal többet kezdeményezett, de azért Gulácsinak is résen kellett lennie, nem egy esetben mentett nagyszerűen a magyar kapus együtt élve a játékkal. Simon András a 62. percben nagyon közel járt a gólhoz, az utolsó pillanatban azonban menteni tudtak előle a hazai bekkek, így a csatár remek produkció után, ám végül szerzett gól nélkül adta át a helyét Németh Krisztiánnak, aki az utolsó húsz percre kapott szerepet a Mersey-partiaknál hosszú kihagyás után.

Némó ott folytatta, ahol honfitársa abbahagyta, első labdaérintéséből máris a kaput vette célba, majd El Zhart ajándékozta meg kis híján gólpasszal. A kettő között egy nagyon sportszerű jelenetet is láthatott a közönség: Kádár és Németh egy párharc után öleléssel üdvözölték egymást. A hátralévő negyedórában a hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, és ezek az erőfeszítések a 93. percben eredményt is hoztak: egy jobb oldali szabadrúgás után az U21-es válogatott Carroll fejelt az érthetetlen módon elalvó San José mellől Gulácsi kapujába, így a magyarok csatája igazságos döntetlennel zárult.

Fiataljaink teljesítményére nem lehetett panasz, mindannyian megoldották a rájuk bízott feladatot: Gulácsi Péter 90 percen keresztül magabiztos maradt, a hazai védelem szilárdsága Kádárt is dicséri, Németh és Simon pedig a legveszélyesebbek közé tartozott a pályán lévők közül.

Newcastle – Liverpool 1-1 (Carroll 93. ill. Weijl 45.)

Forrás: www.pepsifoci.hu