Dárdai megsérült: lehet, hogy műteni kell

Nem kezdődött valami jól a felkészülés Dárdai Pál számára. A Hertha BSC magyar válogatott középpályása a gárda szerdai edzésén szenvedett térdsérülést. Az első diagnózisok szerint a legsúlyosabbat, a szakadást megúszta, így talán nem kell kés alá feküdnie.

A Bild beszámolója szerint Dárdainak meg kellett szakítania a szerdai tréninget, mert fájdalmat érzett a jobb térdében.

– Az egyik sprint közben mintha megroppant volna valami a térdemben, amivel már az Olympiakosz elleni UEFA Kupa-meccs előtt is voltak gondjaim. Jelenleg be sem tudom hajlítani a lábamat – adott helyzetjelentést az esetről a légiós.

Az orvosok először térdízület-szakadást gyanítottak, ám az MRT-vizsgálat után már „csak” zúzódásról szól a diagnózis, így a műtét talán elkerülhető.

– Nem látható egyértelmű szakadás. Pali egyelőre több napot pihenni fog, aztán meglátjuk. Reméljük, nem kell megoperálni – mondta dr. Schleicher, a berliniek orvosa, akinek egy másik páciense is akad, hiszen Gojko Kacar is kidőlt Dárdaival egy időben.

A bulvárlap szerint feltételezhető, hogy a páros nem lehet ott a Frankfurt elleni tavaszi rajton, más források viszont arról számolnak be, a középpályás 4-5 nap elteltével visszatérhet a társakhoz. Természetesen utóbbiban reménykedünk.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: dárdai