Vadócz gólpassz a Király Kupában

Újabb remek mérkőzésen van túl Vadócz Krisztián az Osasuna színeiben. A spanyol együttes magyar légiósa kezdőként végigjátszotta csapata Athletic Bilbao elleni spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjét, és gólpasszával, valamint remek mezőnymunkájával oroszlánrészt vállalt abban, hogy az Osasuna 1-1-s döntetlent ért el a párharc első felvonásán.

Vadócz Krisztián ezúttal is kezdőként lépett pályára az Osasunában, a pamplonaiak pedig az egész mérkőzés során jobban játszottak a Bilbaónál, igaz, nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Az Osasuna jól védekezett, nagyban köszönhetően a rendkívül magabiztosan játszó, sokat szerelő és rengeteg labdát szerző Vadócznak.

A Bilbao előtt a 75. percben adódott egy óriási helyzete, melynél már a kapus is verve volt, ám ez is kimaradt. A pamplonaiak azonban nem hibáztak, a 82. percben Vadócz hathatós közreműködésével vezetést szereztek. Egy lepattanó lövés után a 16-oson belül felpörgött a labda, amire Vadócz rendkívül erőszakosan lecsapott, magasabbra ugrott, mint védője, és lefejelte az ötösre a labdát, ahol Pandiani félfordulattal a kapuba emelt.

A vezetést azonban nem sikerült megtartania a piros-kékeknek, ugyanis a 93. percben Llorente egyenlíteni tudott, így döntetlenről várhatják a csapatok a visszavágót. A találkozót végigjátszó Vadócz Krisztián kifejezetten hasznosan, a csapat egyik legjobbjaként játszott, a középpályán rengeteget ütközött, és sok labdát szerzett.

A fiatal magyar játékos sérüléséből felépülve lassan alapemberré válik csapatában, hiszen vasárnap a Sevilla ellen is 90 percet kapott, és ezúttal is végigjátszotta a meccset, mindeközben pedig kiszorította a csapatból a szurkolók egyik legnagyobb kedvencét, a 10-es mezt viselő Punalt.

A ma esti másik mérkőzésen a Mallorca megnyugtató előnyt szerzett, miután 3-1-re legyőzte az Almeríát.

Király Kupa nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Osasuna-Athletic Bilbao 1-1 (Pandiani 82. ill. Llorente 93.)
Mallorca-Almería 3-1 (Keita 8., Cleber 43., Varela 56. ill. Ortiz 11.)

Forrás: www.pepsifoci.hu

Címkék: vadócz