Gulácsi megbabonázta a Manchester Unitedet


A Manchester United elleni reserve találkozón Gulácsi Péter és Simon András is kezdőként lépett pályára a Liverpool csapatában, és mindketten remek teljesítményt nyújtottak. Gulácsi immár sokadik meccsét zárta kapott gól nélkül a Liverpool reserve kapujában, és óriási szerepe volt abban, hogy a Liverpool a 0-0-s döntetlennel idegenben szerzett pontot. Simon András az első csapatban is szerephez jutott francia Ngoggal alkotott csatárduót, és bár kapura kevésbé voltak veszélyesek, a pályán töltött 70 perc alatt a magyar támadó több szép megmozdulással vétette magát észre.

Az első félidőben Gulácsi több remek védést is bemutatott. Egy távoli lövés adta neki az első munkát, majd többször kellett a kapujából kifutva tisztáznia, és mindannyiszor rendkívül magabiztosan tette. A félidő közepén a ziccerben kiugró Lee Martin előtt Gulácsi az utolsó másodpercig állva maradt, majd visszahúzta a kezét, amikor észlelte, hogy a támadó feldobja magát. A rutinos kapusokat idéző mozdulatot a játékvezető is díjazta, és sárga lappal jutalmazta a Gulácsi által becsapott manchesteri csatárt.

A meccs legnagyobb védését az 52. percben mutatta be a magyar kapuvédő, aki a ManU olasz üdvöskéjének, Federico Machedának 5 méterről leadott lövését védte hatalmas bravúrral. Nem sokkal később Drinkwater 20 méteres löketét hárította magabiztosan a magyar kapus.

Tíz perccel később egy veszélyes kapura ívelést a rázúduló támadók szorításában Gulácsi parádés mozdulattal ütött a mezőnybe.
A 64. percben Weijl előreívelését vette át remek mozdulattal a feltűnően aktív Simon, majd egy pattanás után a kapu fölé bombázott.

A hajrában Gulácsinak volt még dolga, amikor Petrucci 14 méteres lapos lövését védte szép mozdulattal. A Liverpool reserve csapata így a 2008-as őszi mélyrepülés után elmondhatja magáról, hogy 2009-ben még veretlen, és Gulácsi Péter kapuja érintetlen az idei évben, hiszen immár 180 perce nem kapott gólt tétmeccsen.
Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: simon, gulácsi