Husztiék kétgólos hátrányból várják a visszavágót


Fabio Quaglirella hajrában szerzett góljának és Antonio Di Natale hosszabbításban értékesített büntetőjének köszönhetően 2-0-ra legyőzte az Udinese együttese a Huszti Szabolccsal felálló Zenit Szentpétervárt az UEFA-kupa nyolcaddöntőinek első mérkőzésén. A találkozón mindkét csapatnak volt helyzete, Tyimoscsuk még a felső lécet is eltalálta, ám gólokat mégis az olaszok szereztek.

Kiegyenlített mérkőzést vívott egymással az Udinese és a címvédő Zenit, melynek kezdőcsapatában ott volt Huszti Szabolcs is. Az első játékrészben mindkét csapatnak akadt helyzete, ám vagy a kapusok védtek, vagy a támadók hibáztak. A fordulás után Tyimoscsuk szerezhetett volna gólt, ám a keresztlécet találta el.

A találkozón egyébként jól játszó Husztit a 62. percben lecserélte Dick Advocaat vezetőedző, majd a hajrában a hazaiaktól Pepe és Di Natale, a Zenitből pedig Zirjanov és Fatih Tekke szerezhetett volna gólt. Ez végül a 85. percben a hazaiaknak sikerült, miután Pepe passzát vágta a léc alá két méterről.

Itt azonban még nem volt vége, ugyanis a játékvezető hét percet hosszabbított, melynek végén Sirokov szabálytalankodott tizenegyest érően Obodoval, a büntetőt pedig Di Natale értékesítette. Az esetnél Sirokovot ki is állította a bíró, így Husztiék igen nehéz helyzetből várják a visszavágót.

Forrás és fotó: www.pepsifoci.hu

Címkék: huszti