Sorban álló kérők - Szalai Ádámot öt nagy bajnokságból hívják


Talán nem túlzás azt állítani, ha az utóbbi időben Szalai Ádámmal hírbe hozott csapatok képviselői egymás mögé állnának, terjedelmes sor alakulna ki belőlük. A különböző források szerint a Real Madrid fiókcsapatában futballozó magyar támadó iránt állítólag a Dortmund, a Hamburg, a Hannover, a Schalke, a Bordeaux, a Lille, a Benfica, a Porto, a Genoa, a Palermo, a Sampdoria és a Deportivo La Coruna is érdeklődik.

A magyar játékos nem érdemtelenül kapta meg a fentebb említett klubok figyelmét, kissé döcögős első szezonja után most remekel a harmadik ligában szereplő Real Madrid Castillában, jelenleg 15 gólnál jár, s bár a soros Albánia és a Málta elleni válogatott meccsek előtt a keretszűkítés „áldozata” lett, februárban Izrael ellen már bemutatkozhatott a nemzeti csapatban.

Laczkó Mihály, a játékos menedzsere a Sportal nevű oldalnak adott interjújában hangsúlyozta, az esetleges kérőknek először a madridiakat kell megkeresniük, hiszen ügyfelét 2010-ig szóló szerződése még a spanyol klubhoz köti. Az olasz weblap szerint Szalait nemcsak fizikai adottságai, hanem technikai képzettsége miatt is az új Zlatan Ibrahimovicnak tartják. Nos, a magyar játékos jelenleg 21 éves, így nem túlzás állítani, ahhoz, hogy esetleg a svéd szupersztár nyomdokaiba lépjen, a Castillánál magasabban jegyzett klubnál kellene bizonyítania. Bár Juande Ramos vezetőedző a Bajnokok Ligájába benevezte a csatárt, nem adott neki lehetőséget a legjobbak között, és úgy tűnik, a bajnoki bemutatkozása is várat magára. Ramost azonban csak az idény végéig nevezte ki a Real Madrid vezetősége, ezért új edző érkezésével változhat is a helyzet. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy amíg olyan támadók vannak a királyi gárdában, mint Raúl, Ruud van Nistelrooy vagy Klaas-Jan Huntelaar, addig a korábbi újpesti és stuttgarti labdarúgó a legjobb esetben is csak epizódszereplőként léphetne fel. Valószínűleg a számára az lenne a legjobb megoldás, ha olyan gárdába szerződik, amelyben rendszeres játéklehetőséget kap.

Forrás és fotó: Nemzeti Sport