Kovács gól az Antwerpen hálójában!

Kivaló őszi idényt tudhat maga mögött a már harmadik éve a belgiumi II. osztályban játszó Kovács Ádám. Az elmúlt fordulóban a tartalék csapatban végig játszó játékos az 5. percben gólpaszt adott, majd néhány perccel később egy baloldali beadásból maga is gólt szerzett a nagymúltú FC Antwerp ellen, melyen végül - óriási küzdelemben - 2:1-re győzött a vendég Leuven.
A korábban az Újpestben és a III. kerületben is játszó, 19 éves labdarúgó az OHL-Leuven tartalék és U-19 csapatában összesen 15 gólt szerzett az elmúlt négy hónapban.
Már az idény elején is voltak jelei a várhato jó teljesítménynek. A rendkívül nehéz nyári alapozás végén, augusztusban három gólt szerzett a Clubb Brugge ellen, míg a Charleroi elleni tartalék mérkőzésen a mezőny egyik legjobbja volt. Ennek következtében az őszi szezonban Ádám meghatározó tagjává vált mind a tartalék, mind az U-19-es csapatnak. A mérkőzések folyamán általában jobboldali szélső, illetve az árnyék-ék szerepkörökben játszik a fiatal magyar támadó, aki a legtöbb gólpasszt adó játékos címet is magáénak tudhatja a sérülésmentes őszi szezon végén.

Címkék: belgium, kovacs adam