Király az ősz legjobbja

A szavazáson a drukkerek hat játékos közül választhattak, s az a hat labdarúgó került be a jelöltek közé, aki a teljesítményével felhívta magára a figyelmet a szezon elsõ 17 bajnokiján: Király mellett Antonio Rukavina, Alekszandar Ignjovszki, Benny Lauth, José Holebas és Alexander Ludwig szerepelt a listán.

A szurkolók a voksukat egyértelmûen Király mellett tették le, aki hatalmas fölénnyel, a leadott szavazatok 46 százalékát megszerezve lett elsõ – a második helyen záró Ignjovszki csak 19 százalékot kapott.

A magyar kapus a nyáron érkezett Münchenbe az angol második ligás Burnleytõl (igaz, a 2009-es tavaszt is Németországban töltötte, a Leverkusen kölcsönjátékosaként), és a jelek szerint remek döntést hozott: jó teljesítményt nyújt, és erre a müncheni együttes hívei is felfigyeltek – akiknél a kapus amúgy is nagy kedvenc a szürke mackónadrágja miatt.

- Óriási megtiszteltetés számomra ez az elismerés, pláne annak tükrében, hogy véleményem szerint a listán lévõ valamennyi futballista jó teljesítményt nyújtott az õsszel - felelte érdeklõdésünkre Király Gábor. - Jólesik ez a visszajelzés, ugyanakkor természetesen ebbõl nem lehet megélni, kemény fél év vár rám és a csapatra - elõre kell nézni. Az utolsó öt meccsünkön annyi pontot szereztünk, mint korábban összesen, ahhoz azonban, hogy ezt sorozatnak mondjuk, még három-négy gyõztes meccs kellene. Amikor egyébként nyáron Münchenbe kerültem, a szurkolók - a Berlinben eltöltött hét esztendõnek köszönhetõen - elsõsorban mint kapust és nem mint embert ismertek. A szurkolói ankétoknak köszönhetõen azonban jobban megismerük egymást, és talán mondhatom azt, hogy mostanra megkedveltek a müncheni drukkerek. A hazai meccseinkre egyébként átlagban körülbelül 24-26 ezer ember jár ki, míg idegenben volt, hogy ezren, de akadt, hogy négy-ötezren is elkísértek bennünk. Persze a Herthánál és a Crystal Palace-nál is remekül kijöttem a szurkolókkal.

Az 1860 München a 18 csapatos Bundeliga 2-ben jelenleg a 12. helyen tanyázik.

Forrás: haladas.vasnepe.hu