U21: Balajti győztes mesterhármasa a Denizlispor ellen

Az Antalyában edzőtáborozó olimpiai válogatottunk pénteken délután lejátszotta második, s egyben utolsó előkészületi mérkőzését Törökországban. Egervári Sándor együttese - amely a március 3-i, olaszországi U21-es Eb-selejtezőre készül - ezúttal a török élvonalban szereplő Denizlispor vegyescsapata ellen lépett pályára, s gólnélküli félidőt követően 3-1-re győzött. Együttesünk mindhárom gólját Balajti Ádám szerezte.

Csapatunk Esterházy Mátyás - Lázár Pál (Margitics Andor a szünetben), Debreceni András, Pintér Ádám, Zámbó Bence - Kovács Dániel, Elek Ákos (Varga József a szünetben), Gyömbér Gábor, Szakály Dénes (Kulcsár Dávid a szünetben) - Szilágyi Péter (Molnár Marcell a szünetben), Balajti Ádám összeállításban szerepelt.

A kiegyenlített első játékrész után a találkozó második felében egyértelműen a mieink akarata érvényesült. Balajti Ádám az 50. percben megszerezte a vezetést válogatottunknak, s bár az 58. percben egyenlítettek a törökök, Balajti a 67. és a 79. percben is a kapuba talált, megszerezve a győzelmet együttesünk számára.

- Az első félidőben egyenrangú ellenfél volt a két csapat, a másodikban azonban a törökök fölé nőttünk, és időnként kifejezetten jól játszva megérdemelt győzelmet arattunk - nyilatkozta honlapunknak a mérkőzés után Egervári Sándor. - Azért jöttünk Törökországba, hogy megismerjünk és felkészítsünk néhány új csapattagot, csiszoljuk játékunkat, és ez sikerült is. A hat nap alatt kiváló talajú pályákon edzhettünk, játszottunk két jó meccset, és sérülésmentesen el tudtuk végezni a tervezett munkát. Nagy élmény a fiúk számára az edzőtáborozás, különösen a szerdai mérkőzés, amelyen Európa egyik meghatározó együttese, a komplett első csapatával kiálló Sahtar Doneck ellen kiváló teljesítményt nyújtva döntetlent értünk el.

Válogatottunk tagjai szombat délelőtt regeneráló foglalkozáson vesznek részt, délután indulnak haza, és késő éjjel érkeznek meg Budapestre.

Forrás: mlsz.hu

Címkék: u21