Királlyal a soraiban nyert az 1860 München Duisburgban

 

A Bundesliga 2 huszonhatodik fordulójának zárómérkőzésén a Duisburg fogadta a Király Gábort is soraiban tudó 1860 Münchent. Sokáig nem esett gól a találkozón, mígnem néhány perccel a lefújás előtt a hazaiak kapusa nagyot hibázott, amiből csapata gólt kapott, így a vendég „oroszlánok” térhettek haza a három ponttal.

A Duisburg azzal a tudattal lépett ma pályára, hogyha legyőzi a „kis Münchent”, akkor négy pontra megközelítheti a még osztályozós helyen álló St. Paulit, és ebben az esetben még mindig reménykedhet a feljutásban. Az első játékrészben igazából egyik csapat sem tudott a másik felé kerekedni, és egy esetet leszámítva egyik hálóőrnek sem kellett komolyan játékba avatkoznia – a kivételt az a szituáció jelentette, amikor is a 19. percben Király Gábornak nyújtózkodnia kellett Srdjan Baljak távoli lövését követően.


A második félidőben sem történt szinte semmi érdemleges, de hogy végül mégis esett egy gól a mérkőzésen, arról a hazaiak kapusa, Tom Starke gondoskodott, aki a 84. percben egy ártalmatlannak tűnő labdát nem tudott megfogni rendesen, így Djordje Rakic megszerezte a győzelmet csapatának.
A Duisburg ezzel alighanem lemondhat feljutási álmairól, és nem elsősorban a ponthátrány, hanem a mutatott játék miatt, míg az 1860 München egymás után a második, egyaránt az első osztályra pályázó csapatot győzött le.

MSV Duisburg–1860 München 0–1 (Rakic 84.)

(fourfourtwo.hu)

Címkék: király