Fülöp a Hérculesben?

A La Liga-újonc Hércules élénken érdeklődik a magyar válogatott kapus iránt, akinek szerződése nyáron járt le a Sunderlandnél. A spanyol egyesület vezetői és Fülöp Márton képviselői már kapcsolatban állnak egymással.

Esteban Vigo, a frissen feljutott Hércules vezetőedzője komoly erőfeszítéseket tesz csapata megerősítéséért. Az újonc gyenge pontjai között szerepel a kapusposzt, amelyre Esteban mesternek két komoly jelöltje van: az egyik a chilei Miguel Pinto, a másik a magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton.

Az AS spanyol internetes sportportál úgy tudja, a klub mind a két jelölttel egyszerre kezdte meg a tárgyalásokat, ám a magyar hálóőrnek annyi előnye van, hogy a Sunderlanddel kötött szerződése a nyáron lejárt, így ingyen igazolható, azaz csak vele kell megállapodni. José Luis González, az alicantei egyesület kapusedzője is támogatja Fülöp szerződtetését, ám Pinto megvételét is szorgalmazza (Pinto jelenleg az Universidad de Chile játékosa, ott volt a dél-afrikai vb-n, igaz, komoly szerephez az első számú kapus, Bravo mellett nem jutott, és klubja megkéri az árát), így nem tudni, ki lesz végül a befutó.

A két kapus egyaránt 27 éves, fiatal koruk ellenére érett, tapasztalt játékosoknak mondhatók, akik nagy hasznára lehetnek a Primera Divisiónba frissen feljutott Hérculesnek, amelynek fő célja a bentmaradás kiharcolása.

Forrás: www.fourfourtwo.hu

Címkék: fülöp