Kovács Ádám még két évig az OH-Leuven játékosa

Hetekkel ezelőtt az egyik hírportál arról cikkezett, hogy Kovács Ádám a belga másodosztályban szereplő OH-Leuven játékosa a Jupiler Leagueben szereplő, jelenleg az Európa-ligában is még versenyben levő Cercle Brugge-ben folytathatja pályafutását.

Kovács Ádám, aki Magyarországon az Újpest és a III. kerület játékosa volt, már négy éve Belgiumban légióskodik, 2006-tól a negyedosztályú KOVC Sterrebeek utánpótláscsapataiban szerepelt, ahol igen eredményesnek bizonyult, 29 mérkőzésen 34 gólt szerzett. A negyedosztályt 2008 májusában osztályváltás követte, két ligával feljebb, jelenlegi csapatához a másodosztályú Oud-Heverlee Leuvenhez került.

Az OHL-ben eleinte az U19-es és a tartalékcsapatban számítottak rá, ahol igen meggyőző teljesítménnyel rukkolt ki a magyar fiú, 28 találkozón lépett pályára, és ezeken a találkozókon 18 alkalommal jutatta a hálóba a labdát. A 2009/2010-es idényben Kovács továbbra is igen hatékonynak bizonyult az U19-es és a tartalékcsapatban, május 2-án pedig a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, a KVK Tienen ellen 4–0-ra megnyert bajnokin csereként 14 perc játéklehetőséget kapott. A fiatal csatárt már egy ideje figyelte a belga élvonalban szereplő Cercle Bruges, júniusban pedig nagyon úgy nézett ki, hogy a szerződést is aláírják a felek, azonban a szóbeli megállapodás nem volt elég, az átigazolás elmaradt.

Az egyeszség tehát nem jött létre, de Ádám így sem csüggedhet, hiszen a tartalékcsapatból felkerült az OH-Leuven felnőttcsapatához. A klub két éves szerződést kötött a még mindig csak 19 éves fiatal magyar támadóval. Annak ellenére, hogy végül nem sikerült az elsőosztályú Cercle Brugge csapatához igazolnia, Kovács Ádám nagyon boldog, hiszen élvezi az új szakmai vezetés bizalmát. A felkészülés során már kezdőként játszott a Standard Liege es a Lokeren ellen is.

- Ádám az OH-Leuven csapatában elsőosztályú körülmények között fejlődhet tovább és remélhetőleg a későbbiekben magasabb osztályban is játszhat majd - nyilatkozta a www.fourfourtwo.hu-nak Ádám édesapja Kovács Tibor.

Az elmúlt idényben a tartalékok között 18 gólt szerző támadó már nagyon várja az augusztus 18-án rajtoló bajnokság kezdetét és reméli, hogy egy újabb sérülésmentes és találatokban gazdag idényt tudhat majd maga mögött.az augusztus 18-án rajtoló bajnokság kezdetét és reméli, hogy egy újabb sérülésmentes és találatokban gazdag idényt tudhat majd maga mögött