Hivatalos: Fülöp a Championshipben folytatja

Az Ipswich Town megszerezte a Sunderlandtől Fülöp Mártont.

Az elmúlt napok hírei alapján számítani lehetett arra, hogy létrejön a transzfer, ami korábbi jelentések szerint másfél millió eurójába került a Championshipben, azaz az angol másodosztályban érdekelt klubnak.

Fülöp kétéves szerződést írt alá a "Tractor Boys-szal", és újra együtt dolgozhat a Manchester United ír legendájával, Roy Keane-nel - korábban a Sunderlandnél védett a szakember kezei alatt.

Az gyakorlatilag biztos volt, hogy a 27 esztendős, a magyar válogatottban eleddig 21 alkalommal szereplő kapus elhagyja a Sunderlandet, Steve Bruce menedzser ugyanis egyértelművé tette, hogy nem számít rá a jövőben. Az elmúlt idény végén három meccs erejéig kölcsönvette őt a Manchester City a sérülések miatt, s ugyan a Polgárok nem tudták megszerezni a BL-selejtezőt érő negyedik helyet, de Fülöpre nem lehetett panasz, és az is felvetődött, hogy esetleg végleg Manchesterbe kerülhet.

Ez az eshetőség ugyanakkor viszonylag hamar elveszítette realitását, és két komoly kérő volt, az Ipswich és a La Liga-újonc Hércules, végül előbbi lett a befutó.

Az Ipswichnél az ír Brian Murphy (27) és az angol Arran Lee-Barrett (26) lesz a vetélytársa.

Immáron tehát két magyar játékosa van a Kékeknek, merthogy Priskin Tamás is Keane együttesét erősíti.

(stopli.hu)