Juhász gólja kellett a belgrádi pontmentéshez

A Bajnokok Ligája-selejtező playoff párharcok első felvonása szerda este befejeződött. Az Anderlecht Juhász Roland góljának köszönhetően ikszre hozta a Partizán elleni első meccset, a Koman nélkül felálló Sampdoriát a Werder Bremen verte 3-1-re. Otthon nyert a Braga és a Lokit kiejtő Basel, meglepetésre viszont a Salzburg otthon szenvedett vereséget az izraeli H. Tel-Avivtól.

A magyar válogatott oszlopos tagja, Juhász Roland a kezdőben kapott helyet a belgrádi Partizán elleni BL-playoff odavágóján. A meccs elég rosszul kezdődött számára, ugyanis
a védőt már a 7. percben ápolni kellett, Silvio Proto az Anderlecht kapusa egy kifutás következtében letaglózta Rolandot. A magyar játékos, mivel kemény fából faragták, a pályán maradhatott, a vendégek pedig érvényesítették tudásbeli különbségüket. A mérkőzés első félideje leginkább a belgákról szólt, a partizánok alig veszélyeztettek.

A szünet után már nemcsak a pályán mutatott teljesítményben mutatkozott meg a különbség, hanem a gólok számában is. Az 53. percben Guillaume Gillet fejjel szerzett vezetést az Anderlechtnek. Talán ez is kellett ahhoz, hogy a házigazdák észbe kapjanak, hiszen hét perc alatt megfordították az állást. Előbb a szambaországból származó Cléo, majd a vendégek részéről Lecjaks volt eredményes, csak hát szerencsétlenségére ő a saját kapujába jutatta a labdát. A Lecjaks csatárokat megszégyenítő mozdulattal lőtt a tehetetlen Proto mellett saját kapujába, és ezzel a góllal már a hazaiaknál volt az előny.

A vendégek ettől a góltól nem rogytak meg, sőt inkább újabb erőre kaptak. Lecjaks gyönyörű gólja után a Partizán nem sokáig örülhetett a vezetésnek, egy perc múlva a lilák jutottak szabadrúgáshoz. Az egyik védő fején megpattanó lövés Lukakuhoz került, aki a jobb oldali kapufánál remekül fedezte a szerb portás elől a labdát, majd sarokkal középre passzolt, Juhász pedig köszönte szépen és a kapuba bombázott. Juhász Roland, aki végigjátszotta a meccset, ezzel a találattal be is állította a végeredményt. 

A Brémában vendégeskedő olasz Sampdoria 3-1-re kikapott a németektől. A Samp keretéhez tartozó Koman Vladimirt nagy meglepetésre nem vitte magával Domenico Di Carlo vezetőedző.

 

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Basel (svájci) – Sheriff (moldovai) 1–0 (Stocker 54.)
Braga (portugál) – Sevilla (spanyol) 1–0 (Matheus 62.)
Partizan Beograd (szerb) – Anderlecht (belga) 2–2 (Cléo 58., Lecjaks 65. – öngól, ill. Gillet 53., Juhász 66.)
Red Bull Salzburg (osztrák) – Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 2–3 (Pokrivac 28., R. Wallner 67. – 11-esből, ill. Enyeama 3. – 11-esből, Szahar 44., Sehter 53.)
Werder Bremen (német) – Sampdoria (olasz) 3–1 (Fritz 50., Frings 67. – 11-esből, C. Pizarro 69., ill. Pazzini 90.)

A visszavágókra augusztus 24-én és 25-én kerül sor. A párharcok győztesei a BL csoportkörbe, a vesztesek az Európa-liga csoportkörbe kerülnek.