Benelux bajnokságok: Fehér, Bodor és Juhász is játszott

Az Eredivisie 3. fordulójából szombaton négy mérkőzést rendeztek, ebből két találkozón magyar játékos is pályára lépett. A Jupiler League már egy fordulóval előrébb jár, ott egy légiósunk játékának örülhettünk.

A hollandia magyarok közül szombaton két védőnk, Fehér Csaba és Bodor Boldizsár is lehetőséget kapott. A NAC Breda magyarja a kezdőcsapatban kapott helyet és végig a pályán volt a Heerenveentől 3-1-es vereséget szenvedő NAC-ban. Bodor Boldizsár felépült bokasérüléséből, gyanítható volt hogy nem fog kezdeni Amszterdamban. Mivel Boldizsár azonban alapembere a kerkradei védelemnek, az utolsó bő 20 percben pályára küldte őt van Veldhoven a Roda menedzsere. Az Ajax esélyeshez méltóan simán verte a sárgákat.

Eredivisie, 3. forduló szombati eredményei
SC Heerenveen - NAC Breda 3-1 (1-1)
Ajax Amsterdam - Roda Kerkrade 3-0 (1-0)
Vitesse - FC Twente 0-3 (0-0)
FC Groningen - De Graafschap 2-1 (2-0)

Juhász Rolandot ha nem sújtja sérülés, kihagyhatatlan a brüsszeli csapatból. Így volt ez szombaton is, amikor az Anderlecht a Lokerenhez látogatott, annak reményében, hogy ideiglenesen átveszik a vezető pozíciót a tabellán. Mivel a Genk csak vasárnap játszik az újonc Eupen otthonában és nagy a valószínűsége hogy Tőzsérék begyűjtik a három pontot, az Anderlechtnek is nyernie kellett, nehogy leszakadjon, hiszen már így is két pont hátrányt összeszedett. Juhász természetesen kezdett és végig a pályán volt a Lokeren ellen 3-0-ra nyerő liláknál.

Jupiler League, 4. forduló szombati eredményei
Lokeren - Anderlecht 0-3 (0-1)
Germinal Beerschot - Westerlo 0-0
Lierse - Kortrijk 1-2 (0-1)
Zulte-Waregem - Cercle Bruges 4-0 (1-0)