Hulk mánia Portóban, a szenvedő alany a belga Genk

Ahogyan az várható volt, az El-ben érdekelt, magyarokat is a keretükben tudó klubok közül a belga Genkre várt talán a legnehezebb feladat, azaz túljutni az FC Portón, elérni a csoportkört.

Olyan nehéz feladat volt, nem is sikerült. Egy héttel ezelőtt már eldőltnek látszott a párharc, ugyanis a Porto Genkben nyert 3-0-ra, így a tegnap esti visszavágó már csak formalitásnak tűnt. Köteles Lászlót és Tőzsér Dánielt is a kezdő tizenegyben tudó belgák azonban biztos máshogyan gondolták.

A 22. percben ugyanis Vossen találatával máris faragtak a hátrányukból, igaz ehhez még kettőt kellett volna rúgni, és egyet sem kapni, ami ugye nem egy egyszerűen megoldható feladat a Sárkányban. Elsőként Hulk egyenlíthetett volna, ugyanis büntetőhöz jutottak a hazaiak, de a magyar portás remekül védte a tizenegyest. A Portó még az első félidőben kiegyenlített, ismét Hulk próbálkozott pontrúgásból, jó 30 méterre a kaputól elvégzett szabadrúgást bombázott Köteles kapujába.

A szünetről visszatérve nem sokat kellett várni a hazaiak vezető góljára, ezúttal Fernando eresztett meg egy hatalmas lövést Köteles kapuja felé, a magyar portás csak belekapni tudott a labdába, hárítani nem sikerült. A belgák azonban a becsületükért is küzdöttek, a Portó vezető góljára három percen belül válaszoltak, ismét Vossen volt eredményes.

Három percre a belgák egyenlítő góljára, megint büntetőhöz jutott a portugál csapat, és ismét Hulk állt a labda mögé, de ezt már nem hibázta el, előny újra a Hulkéknál. És még nem volt vége a Hulk parádénak. A 63. percben ismét szabadrúgás és Hulk, borzasztó erejű, levegőben fickándozó labda közelített Köteles felé, 4-2.

Ezen az estén nem nyerhetett a Genk, mivel a remek formában lévő Hulkot nem lehetett feltartóztatni. A Portó végül 4-2-re nyert, és 7-2-es összesítéssel léptek túl a belgákon, bejutva ezzel a csoportkörbe. A belgák két magyar légiósa, Köteles és Tőzsér is végigjátszották a találkozót.

FC Porto - KRC Genk 4-2 (1-1)
Gólszerzők:
Hulk (36., 59. 11-esből, 63.), Fernando (53.) ill. Vossen (22., 56.)

Címkék: el, tőzsér, köteles, genk